ZDRAVSTVENI DJELATNICI NASTAVLJAJU BORBU Od srijede svaki dan prosvjedna šetnja

Zdravstveni djelatnici prosvjedi
hercegovina.info

Zdravstveni djelatnici Hercegovačko-neretvanske županije nastavljaju borbu za kolektivni ugovor i povećanje plaća. Budući kako s Vladom HNŽ do sada nisu našli zajednički jezik, kreću u nove prosvjede. Tako će od srijede svakog dana u prosvjednu šetnju. 

Iste su uredno prijavili MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.

"Obavještavamo Vas da ćemo organizirati prosvjedne šetnje na dane 24.03.2021.(srijeda), 25.03.2021.(četvrtak) i 26.03.2021.(petak), u vremenskom razdoblju od 10:30 do 11:30 sati. Prosvjedne povorke će se kretati od Španjolskog trga ulicom Kneza Domagoja pokraj Hotela Mostar i zgrade Kirurgije te nastaviti ulicom Stjepana Radića do zgrade Vlade HNŽ, gdje će se sudionici povorke zadržati 15 minuta radi obraćanja medijima te nakon toga povorka se vraća ulicom kralja Tvrtka i Nikole Šubića Zrinskog do Španjolskog trga. Za vrijeme održavanja prosvjednih šetnji organizatori i sudionici će se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera", stoji u prijavi Nezavisnog sindikata SKB Mostar MUP-u HNŽ-a.

Predsjednik Sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ Dalibor Vuković nam je rekao:

"Predsjedništvo Nezavisnog sindikata SKB Mostar na jutrošnjoj sjednici donijelo je niz odluka među kojima je da će se prosvjedi protiv Vlade HNŽ održavati svaki dan u vidu prosvjednih šetnji. Također će se provesti i drugi oblici pritiska prema Vladi HNŽ o čemu ćemo izvijestiti u tijeku sutrašnjeg dana", kazao je Vuković za Hercegovina.infote dodao kako su za sada prosvjedne šetnje prijavljene za tri dana, ali da se nastavljaju i nakon toga svaki dan dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Na Facebooku su se priopćenjem oglasili iz samog Sindikata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.