FOTO  ZDRAVKO MAMIĆ "U zatvor ću ovdje u BiH, Đuro Sessa je zlotvor i kriminalac, osobno sam mu nosio novac"

Zdravko Mamić
Hercegovina.info

Povodom odluke Vrhovnog suda Republike Hrvatske koji je jučer potvrdio nepravomoćnu presudu protiv Zdravka Mamića, Zorana Mamića i Damira Vrbanovića koji se terete za izvlačenje novca iz zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić u 13 sati započeo je konferenciju za medije u Mostaru, točnije u Mepasu.

"Obećavam vam da će se vaš sutrašnji dolazak na press-konferenciju isplatiti jer ću prvi put bez rukavica, otvoreno i bez ustezanja progovoriti o temama, činjenicama i dokazima koje nikada prije nisu prezentirane u javnosti", napisao je Mamić sinoć na svom Facebook profilu. 

Brojne novinarske ekipe stigle su u Mepas.

Zdravko Mamić

Na početku konferencije Mamić je rekao kako je Bosna i Hercegovina njegova prva domovina.

"Nalazimo se u mojoj prvoj domovini. Ako dođe do toga da idem u zatvor, ići ću u zatvor ovdje u BiH. Ja nikad nisam bio, i pranvici to znaju, ni formalno bjegunac niti sam danas bjegunac. Kako mogu pbjeći iz vlastite države?", kazao je Mamić na početku konferencije.

"Podnio sam ostavku na članstvo u skupštini Dinama. Tražio sam da me se razrješi sa svih funkcija, nisam više ni savjetnik Dinama. Moje ostavke su neopozive, to je završena priča", rekao je Mamić.

U uvodu Zdravko Mamić priča o svom životu uz Dinamo, od same mladosti, vođenja navijanja na sjeveru. Mamić je istaknuo kako je jedan od osnivača Bad Blue Boysa te kako je isključivo on zaslužan za povratak imena Dinama.

"Molim vodstvo Dinama, da pozovu revizore u klub i naprave inventuru. Bitno je da se zna kad smo otišli iz kluba i kakav smo klub ostavili. Ovo je obmana, da smo mi lopovi, kriminalci... Napravite zapisnik kakvo je stanje blagajne. Dinamo nije dužan nijedne lipe nikome. Prema Transfermarketu koji je neslužbena stranica Dinamo vrijedi 110 milijuna eura. Ja tvrdim da Dinamo vrijedi 300 milijuna eura jer ima najbolju školu nogometa u Europi", rekao je Mamić te dodao.

Moguće je da Dinamo za tri mjeseca ne postoji.

"Miliijardu eura smo moja uprava i ja donijeli u Dinamo u drugom mandatu. Što je moja država meni, mom bratu i Dinamu, da smo evo prognani, presuđeni i tako dalje. Ugrožena su radna mjesta i opstojnost Dinama. Dinamo možda neće postojati za tri mjeseca", kaže Mamić.

"Pokvareni suci, ljudi kriminalci, donose ovakvu odluku, pljačkaju državni proračun. Dinamo će ostati bez prihoda od iznozemstva. Pogledajte što suci rade ovoj državi. Oni su karcinom društva", rekao je Mamić

Ranko Ostojić "crtač" je svastike na Poljudu.

"Josipović, koji je glazbenik i svira klavir,  kada je postao predsjednik otišao je u Ameriku i tamo rekao kako u hrvatskom nogometu postoji mala mafija. Potom mu se pridružio ministar Jovanović koji je rekao da će isušiti močvaru. Onda su se priključuju svi drugi. Ministar unutarnjih poslova u dva mandata SDP-ove vlade, Ranko Ostojić, on je direktni crtač svastike na poljudu, on je to crtao i naređivao kako bi izbacio reprezentaciju. Zamislite optužiti vlastiti narod da su fašisti", kaže Mamić.

Modrić i Dejan Lovren moraju vratiti novac ako ćemo pošteno.

"Moj brat i ja nismo presuđeni za niti jednu kunu poreza. Preko Luke Modrića i Dejana Lovrena, oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret. Ako braća Mamić moraju vratit novac, onda ga moraju vratiti i Lovren i Luka Modrić", rekao je.

Mamić je zatim počeo govoriti o sucima.

"Đuro Sessa je zlotvor, kriminalac, varalica. Spreman se stavit na dispoziciju DORH-u i USKOK-u i institucjama da dokažem da je Sessa kriminalac. Osobno sam mu donosio novac u kancelariju kao predsjedniku suda da bi mijenjao sudske presuda."

"Suci su najmanje 10-15 puta bili moji gosti u svečanoj loži Dinama. Uredno su bili moji gosti na Maksimiru."

"Da li ćemo podržavati ljude, a jedan od njih se zove Zvonko Vekić, sudac Županijskog suda u Osijeku koji je bio čovjek koji se meni približo prije bilo kojeg postupka u Osijeku i koji je bio najbolji prijatelj svakodnevno s gospodinom Krušlinom, ubijali su se u hrani i alkoholu svaki dan. Osim toga što su od mene tražili novac, ukupuno sam mu dao preko 500 tisuća eura, imam za to dokaze, koje je trebao podijeliti s Krušlinom i Antom Kvesićem koji je bio član vijeća u drugom predmetu koji se vodi u Osijeku."

"Dokaze sam predao DORH-u"

"Ja sam jučer ujutro, kao da sam nešto predosjetio, podijelio nekoliko stickova s dokazima odvjetnicima i DORH-u. Ukazao sam na problem. Neka sabor i Milanović, o kojem imam visoko mišnjenje, nešto poduzmu", rekao je Mamić.

"Imam sve dokaze protiv tih lopova i kriminalnaca. Ima njih još. Zvonko Vrban je najveći kriminalac koji će kad tad biti uhićen."

Mamić ovog puta nije odgovarao na pitanja novinara te je zaključio konferenciju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.