FOTO/VIDEO  Zdravstveni djelatnici na ulicama Konjica: "Ovo je ratni zločin, idemo u blokadu institucija u Mostaru"

Prosvjed zdravstvenih djelatnika Konjic
hercegovina.info

Kako su to protekli tjedan i najavili, zdravstveni djelatnici Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic danas su izašli na ulice. Zbog blokade računa ove dvije zdravstvene ustanove oni plaću nisu dobili ni za kolovoz. Danas su prosvjednom šetnjom i kratkom blokadom magistralne ceste M-17 odlučili iskazati svoje nezadovoljstvo.

Prosvjed zdravstvenih djelatnika Konjic

"Ono što smo za danas najavili je mirna prosvjedna šetnja i kratka blokada magistralne ceste M-17. Ovo je posljednje upozorenje. Do danas još nije odblokiran račun i radnici 60-ti dan nisu primili plaću. Ukoliko se to ne dogodi sutra ili prekosutra idemo u totalnu blokadu magistralne ceste M-17 i institucija u Mostaru, a prije svega Porezne uprave BiH", rekao Irfan Jazvin, predsjednik Nezavisnog sindikata opće bolnice Konjic.

"Pratite javnost i naše rudare, ovim putem im želim svu sreću. On su imali 13 zahtjeva, a odobreno im je njih 11. Mi imamo samo jedan zahtjev, a to je da se odblokira račun", dodao je Jazvin.

Dalibor Vuković predsjednik Sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ-a smatra kako je neisplata plaća za 320 djelatnika ratni zločin.

"Ono što bi naglasili je blokiranje isplate plaća za 320 radnika Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic koji se svakodnevno bore za živote naših građana u ratu protiv koronavirusa. To je po meni je ratni zločin. Svi on koji su odgovorni za ovaj ratni zločin, a to je ujedno zločin protiv čovječnosti i ovih ljudi, zaslužuju svaku osudu. Pozivamo još jednom sve odgovorne koji nisu učili što su trebali učiniti, te nisu potegli odgovarajuće poteze da se odblokira račun, da reagiraju u najkraćem mogućem roku, u protivnom ćemo poduzeti sve dalje mjere, uključujući totalnu blokadu M-17, rekao je Vuković.

Zdravstveni djelatnici jučer su pokrenuli i zakonsku proceduru stupanja u generalni štrajk kojeg mogu zaustaviti samo hitnom reakcijom sve razine vlasti, općinska, župnijska i federalna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.