ZBOG OBILNE KIŠE Vodostaj Neretve u blagom porastu, za neka mjesta izdana upozorenja

Mostar panorama Neretva
Hercegovina.info

Vodostaji rijeka u Bosni i Hercegovini su u blagom porastu, ali zasad nema većih problema na terenu. Za određena mjesta su izdana upozorenja od mogućih izlijevanja iz korita. 

Prema posljednjim mjerenjima Agencije za vodno područje Save vodostaji rijeka u vodotoku Save, Une, Sane, Sanice, Vrbasa, Bosne su u porastu, prenosi Avaz.

Hidrološko stanje obavještenja izdano je za samo nekoliko lokacija i to CS Tolisa - Demerovac na kanalu Demerovac gdje je jutros vodostaj iznosio 133 cm, na mjernoj stanici Ripač u vodotoku Une gdje je prema posljednjem mjerenju vodostaj iznosio 124 cm te mjestu Modrac gdje je u 6 sati izmjereno 126 cm.

Za sada nema većih problema, a intenzivne padaline bit će nastavljene i u tijeku dana.

Visina Neretve u porastu

Što se tiče Hercegovine, prema informacijama Agencije za vodno područje Jadranskog mora, visina Neretve u Mostaru iznosi 484 centimetra i u porastu je, ali se radi o standardnim vrijednostima i varijacijama vodostaja rijeke u Mostaru.

Vodostaji u RS u blagom porastu

Na području RS situacija je slična kao u FBiH. 

U izvještajima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske vodostaj je u blagom porastu, ali nema izlijevanja iz korita.

Podsjetimo, zbog predstojećih obilnih padalina na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, iz Agencije za vodno područje rijeke Save upozoravaju na porast vodostaja Save u slivovima Drine, Bosne, Une i Sane.