VIDEO  ZAUSTAVLJEN AUTOMOBIL PUN ORUŽJA Kosovski ministar kaže da je spriječen teroristički napad

Oružje Kosovo automobil
KoSSev

Kosovska policija spriječila je teroristički napad, tvrdi ministar unutarnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja.

Informacija stiže neposredno nakon što se u Zvečanu okupio veći broj oklopnih vozila i samih specijalaca Kosovske policije, te nakon što je zamjenik zapovjednika Kosovske policije za regiju Sjever za KoSSev potvrdio da nije bilo uhićenja prenosi Avaz.

Sadržaj se učitava...

Međutim, kosovski ministar unutarnjih poslova, koji se mjesecima unazad oglašava prvi kada su u pitanju akcije na Sjeveru, sada je potvrdio da je u jednom automobilu pronađena značajna količina oružja – zolja, osa, eksploziv i streljivo s uniformama. Optužio je Srbiju kao odgovornu.

Angažovani specijalci

Na dostupnim fotografijama vidi se parkiran automobil beogradskih tablica, s prtljažnikom u kojem se nalazi predmeti koji nalikuju na oružje, čak i sa ispisanim nazivom „osa 2 punjenja“, ranac, metalna kutija, i vire dva predmeta nalik na kundak. Na zadnjim sjedištima skoro do vrha napunjeno je vrećama, torbama i ruksacima.

"Zahvaljujući intenzivnom angažiranju specijaliziranih jedinica Kosovske policije i dobivenim informacijama – obavještajnim podacima, danas je na oko 100 metara od općine Zvečan identificiran automobil beogradskih registarskih oznaka u kojem su bile veće količine oružja, eksplozivnih naprava i streljiva. Otkrivene su razne vrste, uključujući Zolju, osu, eksploziv, automatsko oružje, značajnu količinu streljiva, šok bombe, vojne uniforme i torbe.

Destabilizacija Kosova

Sva ova sredstva su bila namijenjena i služe za izvođenje terorističkih napada na građane i institucije Republike Kosovo. Ovo je još jedan dokaz da Srbija kroz ovakve grupe i organizacije ima za cilj destabilizirati našu zemlju.

Kosovska policija, zajedno sa svim ostalim sigurnosnim agencijama, nastavlja svoju posvećenost sprečavanju svakog mogućeg akta koji ima za cilj narušiti sigurnost naše zemlje.

Ovaj slučaj potvrđuje informaciju dobivenu od sigurnosnih institucija Republike Kosovo da su tijekom posljednjih tjedana na Kosovo s područja Srbije unošeni automobili i druga vozila sa vojnim oružjem", navodi se u priopćenju Svečlja.