ZATRPAJMO IH ZAHTJEVIMA Hitne mjere za spas 262 tisuća radnih mjesta

Zahtjev
Ilustracija/Hercegovina.info

U BiH registrirano 27.000 malih biznisa i 48.000 obrta s oko 350.000 zaposlenih. Od toga je ugroženo 262.000 radnih mjesta.

Facebook grupe Glas Malih Biznisa koja je za samo 3 dana okupila 23.000 vlasnika i uposlenika obrta i malih biznisa BiH obratila se javnosti i traži hitne mjere za spas 262 000 radnih mjesta.

"Ako danas i sutra ne budemo složni, hrabri, organizirani i ako ne budemo angažirani 24 sata u tjednu, blizu 262.000 zaposlenih u oblasti malih biznisa može ostati bez posla. Nismo više u mogućnosti da čekamo pravnike i lektore, vrijeme je da:

svi članovi grupe (vas 22.000) ovo podijele na svom zidu. Danas trebamo zatrpati Facebook, neka se ništa drugo osim naši zahtjeva ne vidi.

da pošaljemo ove dopise svim općinama, gradovima, županijama, entitetima, državi

da dostavimo ove dopise svim premijerima i ministrima u vladama na svim razinama 

da pošaljemo ove dokumente (mailom, otiskano, Viberom, Messengerom) svim zastupnicima u skupštinama na svim razinama 

da pošaljemo ovo svim strankama i njihovim predsjednicima na svim razinama

da ovo objave svi mediji kao ultimativni zahtjev svim vlastima na svim razinama jer nitko još nije ponudio takva rješenja da budemo složni bez obzira na industriju iz koje dolazimo, na veličinu tvrtke, općine, grada, županija, entiteta

Vrijeme je da pokažemo koliko smo sposobni, koliko nam je stalo, koliko smo svi zajedno glasni jer samo tako možemo pobijediti neozbiljne i nesposobne političare. Da im pokažemo što znači kad se mi dignemo na noge.

Ja ne mogu sve sam, ali sigurno je da ću dati sve od sebe da to danas dobije Vlada ŽS i svi zastupnici u Vladi ŽS. Poslat ću na sve mailove koje pronađem. Printajte, nosite, šaljite. Bolje je da svi gore pobrojani dobiju po 100 puta isti dokument nego da ga ne dobiju nikako. Što više puta dobiju, više će se uvjeriti u ozbiljnost situacije i našu snagu.

I na kraju, želim uputiti poziv svim poštenim, odgovornim i razumnim političarima, koji prate ovu grupu, da nam pomognu, da se jave, da otiskaju sve ove zahtjeve i dostave strankama, vladama, skupštinskim kolegama iz svih stranaka, da pošalju na mail liste koje imaju. Mi nismo politička organizacija, nemamo političkih interesa. Mi samo želimo zaštiti obitelji 262.000 radnika koji će ostati bez posla, jer to je 262 tisuća obitelji, blizu 800.000 građana BiH.

Zatrpajmo ih zahtjevima, to je naša jedina šansa", stoji u objavi jednog od članova ove Facebook grupe.

Zahtjeve preuzmite OVDJE

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.