ZAPELO NA SPORTU Oporbenjaci tvrde da će Leotar imati skuplje reflektore od klubova u Ligi prvaka

Trebinje,nebojša vukanović,za pravdu i red,Hercegovina,Leotar
Hercegovina.info

Članovi Pokreta „Za pravdu i red“, na današnjoj konferenciji za novinare, pozvali su gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i skupštinsku većinu da na sutrašnjoj sjednici s dnevnog reda povuku Odluku o izmjeni odluke o načinu financiranja nabavke reflektora za potrebe stadiona “Police” u Trebinju. Kako tvrde u ovom Pokretu, reflektori na stadionu Leotara bit će skuplji i od onih koji svijetle na utakmicama Lige prvaka, a da je nevjerovatno da je cijena te nabavke s 850 tisuća maraka narasla na čak dva milijuna i 250 tisuća. Oni tvrde da se radi o klasičnoj pljački narodnog novca.

“Već u prošloj godini mi smo dali 300 tisuća KM. Umjesto da se doda još 550 tisuća ove godine i da se završi ta javna nabavka, mi imamo ove godine milijun i 140 tisuća, a dogodine još 815 tisuća, što je zajedno 2 milijuna i 225 tisuća. Postavlja se pitanje koliko će novca otići u “vjetar”, gdje će završiti s obzirom da imam podatke da se u isto vrijeme u zapadnoj Hercegovini u Posušju rade reflektori koji će iznositi svega oko milijun i 500 tisuća, pa se postavlja pitanje zašto su naši toliko skuplji?”, kaže za hercegovina.info Đorđe Vučinić iz Pokreta “Za Pravdu i red”.

Narodni zastupnik Nebojša Vukanović ističe da je nevjerojatno da osvjetljavanje malog stadiona “Police” s 5000 stolica košta tri puta skuplje nego “Marakana” koja ima 60 000 stolica. Vukanović najavljuje i mogućnost prosvjeda ukoliko Odluka o reflektorima ne bude povučena s dnevnog reda Skupštine grada Trebinja. 

“Idući tjedan mi ćemo krenuti s radikalnijim mjerama i prosvjedima. Naravno, podnijet ćemo ponovno i kaznene prijave. Ako ne bude rezultata, blokirat ćemo i Općinu i Tužiteljstvo, natjerati institucije da rade svoj posao. Nećemo dozvliti da se i ova izborna kampanja završi tako što će iz gradskog proračuna nekažnjeno izvući milijuni maraka, kupovati sirotinju i ostati još četiri godine na vlasti da razore do kraja Republiku Srpsku”, zaključuje Vukanović.

Članovi Pokreta “Za pravdu i red”, napominju da je na stadionu Leotara i ranije višestruko uvećavana cijena radova na izgradnji atletske staze, zbog čega su Okružnom javnom tužiteljstvu prije dvije godine podnijeli kaznenu prijavu, ali ništa nije urađeno po tom pitanju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.