Saznajte tajnu u borbi protiv prehlada i gripa: postoji namirnica koja će vas zaštititi od virusa

gripa, Mostar

Svatko od nas zna onu jednu osobu koja nikada nije bolesna. Vjerojatno vas zanima kako joj to uspijeva, a jedan je liječnik za portal Prevention otkrio u čemu je tajna.

Naime, Steven R. Bowers je proveo istraživanje u kojem je ispitao veliku količinu ljudi o tome kako uspijevaju ostati zdravi bez obzira na to što svi u njihovoj okolini počnu kašljati i šmrcati.

Osim što su naveli kako u vrijeme gripa i prehlada češće peru ruke i izbjegavaju mjesta gdje se nalazi previše ljudi, jedna od najvećih tajni leži u jednoj namirnici koju su svi konzumirali. Iako će mnogi sada pomisliti kako je riječ o jabukama, varate se. Ako želite sačuvati zdravlje kroz cijelu godinu, konzumirajte jogurte koji sadrže probiotike.

Probitici su zdrave bakterije i gljivice koje jačaju imunitet te stvaraju prevenciju prema bolestima kao što su prehlade i gripe.

U slučaju da niste fan jogurta, probiotike možete konzumirati i na drugačije načine. Postoje suplementi koje pomiješate s vodom i dobijete otopinu za piće. Isplati se pokušati jer ipak je bolje spriječiti nego liječiti.