Inozemni liječnici pristali na liječenje bolesnog Markice, a domaći mu žele amputirati noge

'Dragi moj narode, još ste nam samo vi preostali, pomozite nam ', riječi su majke koju institucije već godinama ignoriraju

Obitelj Andričić snalazi se kako može, ali je na izmaku snaga. Hrabra majka Anđelka (53) neumorno i nadljudskim snagama brine za svoje troje djece - Markicu koji boluje od cerebralne paralize i njegove dvije sestre, od kojih je jedna redovita studentica na Hrvatskim studijima, a druga vrlo dobra učenica koja pohađa osmi razred osnovne škole.

O ovom smo slučaju pisali već nekoliko puta. Naime, ovo nije prvi put da se obitelj Andričić spominje u medijima. Gospođa Anđelka već je bila primorana tražiti pomoć 2012. godine.

Razlog - siromaštvo, bijeda i neimaština. S obitelji je tada živjela u zagrebačkom Zapruđu, u stančiću od svega 29 metara kvadratnih, koji nije bio primjeren za život. Gradonačelnik joj je nakon toga osobno uručio ključeve za novi stan u Jelkovcu, gdje od tada boravi s djecom, kako je navedeno na Facebook stranici Per aspera ad astra.

Markica sad već mjesecima ima otvorene dekubitalne rane koje su nastale zbog čestih boravaka u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević uslijed infekcije mokraćnog mjehura koja se pojavila 2014. godine. Liječnici u Zagrebu preporučili su rezanje obje noge u kuku na što ni Markica ni majka nisu pristali.

U lipnju ove godine obratili su se liječnicima u Njemačkoj, a zatim i u Austriji. Liječnici su pristali na operaciju. No, kako majka Anđelka kaže, na traženje objašnjenja u nadležnim bolnicama gdje je Markica hospitaliziran nije naišla na ikakvo razumijevanje.

"Vodim bitku od petog mjeseca. Doktor me zastrašio, obratila sam se 5. lipnja i predsjednici koja je samo proslijedila molbu ministru Kujundžiću, a koji se nije nijednom oglasio. Na njegov odgovor čekamo od 28. lipnja ove godine", očajno govori majka Anđelka.

sredstva za liječenje Markice Andričića i dalje možete uplaćivati na ime:
Markica Andričić, Zagrebačka banka, HR 1023600003237802475
SWIFT/BIC: ZABAHR2X
Anđelka Andričić: 098/958 47 22
Adresa: 10360 Sesvete, 144. brigade Hrvatske vojske 2

Tagovi: pomoć
12.01.2018 u 21:21