U Mostaru će spaliti ženu na lomači?

Vrijeme karnevala u punom je jeku diljem svijeta. Brižno pripremani festivali od Ria do Venecije bliže se svom vrhuncu. Unatoč brojnim neprijateljima (što iz političkih, što iz vjerskih, što iz niskih ljudskih motiva poput nemara) i mostarske će se maškare naći na popisu ovogodišnjih festivala.

Neće to biti veliki festivali u čijoj organizaciji sudjeluju cijeli gradovi i zemlje, no dovoljno veliki pokazati kako i male zajednice mogu učiniti više od onih što se vlastima zovu.

U Bijelom polju organizirana povorka proći će u subotu naseljima Potoci, Livač, Bočine i Vojno. Završna ceremonija suđenja zakazana je za 17 sati ispred pizzerie „Centar" u Potocima.

Mostarci pale žensku "krnju"

Tradicionalni Karneval Centra 2 svoj će vrhunac imati u utorak. Završne će svečanosti na trgu Buka i Mačkara početi šminkanjem mačkara, a nastavit se predstavom i neizostavnim čitanjem presude i spaljivanjem krnje u večernjim satima.

Nakon Padija Plišbrauna, Bulje Šešbešlića, Ćire Morića, Zvjerka Pilijanovića, Vladinog Bleće i inih drugih, šuška se kako će puk Centra 2 ove godine na lomači, po prvi put u povijesti, spaliti krnju ženskoga spola kao krivca za svoje nedaće. O komu se radi i za koje je zločine optužena znat ćemo na pokladni utorak u 20 sati.