Hercegovački vicevi: Pismo ćaći

Ušao je u sobu ne vjerujući svojim očima, i onda je ugledao nekakvo  pismo na jastuku.

Na koverti je pisalo: Mom dragom ćaći!

Nemajući kud otac drhtavim rukama otvori pismo i počne da čita:

"Dragi moj ćaća
Pišem ti ovo pismo s velikom tugom što vas moram ostaviti. Morao sam pobjeći  sa svojom novom devojkom Katom jer sam htio da izbjegnem scene s tobom i materom. Katu znate ona je ćerka kako vi kažete onog ludog motoriste Joze. U Kati sam našao pravu ženu i ona je ljubav mog života. Znam da je vi ne bi prihvatili zbog svih njenih tetovaža, ali i zbog toga što je ona starija od mene osam godina. Ljubav ti moj ćaća ne poznaje godine, i još da znaš ona je ostala trudna.

Kata kaže da ćemo biti sretni. Ona ima kamp-kućicu tamo iza Stipanove lazine i za sada ćemo tamo saviti svoje ljubavno gnijezdo. Kata će mi i pomoći da završim ovaj zadnji razred gimnazije, i zaista sam presretan što sam našao takvu ženu.
Kata mi je otvorila oči i činjenicom da marihuana ne šteti nikome, pa smo odlučili tamo kod didove stare kuće posaditi malo tog čarobnog bilja. Ne brini se nećemo mi to prodavati, to je samo za nas i za naše bliske prijatelje.
Ćaća moj ne brinite se puno meni je sada punih 17 godina i znam da se brinem o sebi. Kata je rekla da ćemo jedan dan navratiti kod vas da se bolje upoznate."

Voli te tvoj jedini sin Marko.

P.S. Ćaća ništa od napisanog nije istinito. Ja sam tu preko puta kod susida Tome.
Ovim pismom sam samo htio da ti poručim da u životu ima puno gorih stvari od moje školske knjižice koja je tu na radnom stolu.

Volim te ćaća i nazovi kad bude sigurno da mogu da se vratim doma.

hercegovina.info