Dnevnik jednog Bosanca u Kanadi

bjelašnica, igman, snijeg, dnevnik, bosanac, Kanada, snijeg, vremenska prognoza, zoran vakula, snijeg, vremenska prognoza, norveška, Norvežanin, klima
12. kolovoz

Uselili smo u našu novu kuću u Kanadi. Tako sam uzbuđen. Ovdje je tako lijepo. Planine su prekrasne. Jedva čekam da ih vidim prekrivene snijegom.

14. listopada

Kanada. To je najljepša zemlja na svijetu. Lišće je poprimilo sve one divne nijanse žute i zelene boje. Vozio sam kroz prirodu i vidio par jelena. Tako su graciozni. To su najljepše životinje na svijetu. Ovo mora da je raj.

11. studenog

Dan sjećanja ( Kanadski državni blagdan ). Lov na jelene će početi uskoro. Ne mogu zamisliti da netko može ubiti tako divnu životinju. Nadam se da će uskoro snijeg. Tako je divno.

02. prosinca

Noćas je pao prvi snijeg. Ustao sam i vidio sve pokriveno bjelim pokrivačem. Izgleda kao najljepša razglednica. Izašli smo van , očistili stepenište i prilazni put , a onda se grudali ( ja pobjedio ). Kada je prošla grtalica morali smo ponovno očistiti kapiju. Koja divna zemlja. Volim Kanadu.

12. prosinca

Noćas opet snijeg. Opet prošla grtalica i zatrpala kapiju. Ovdje je prekrasno.

19 prosinca

Noćas opet snijeg. Nisam mogao izvesti auto da idem na posao. Ovdje je zaista divno samo sam malo umoran od lopatanja. Opet ta glupa grtalica.

22. prosinca

Opet padaju one bijele nemani! Dobio žuljeve od lopatanja i leđa me bole. Ovaj majmun s ralicom kao da se krije iza ćoška i samo čeka da ja očistim ispred kapije. Konj.

25. prosinca

Sretan Božić. Još malo glupog snijega. Ako mi ikad padne šaka onaj majmun sto vozi grtalicu, ubit ću ga. Što kreteni ne posipaju više soli po cesti pa da se prije otopi?

27. prosinca

Noćas opet snijeg. Ne izlazim već tri dana osim što čistim snijeg kad god prođe grtalica. Ne mogu nigdje ići , auto se zaglavio u brdu snijega ispred kapije , a i hladno je . Kažu da će noćas pasti novih 30 cm te nevolje.

28. prosinca

Prognoza je bila loša. Palo je pola metra! Ako vako nastavi neće se otopiti do ljeta. Grtalica se zaglavila i taj papak došao kod mene tražiti lopatu. Rekao sam mu da sam već slomio šest lopata čisteći taj snijeg s vrata što ga je on nabacio i zamalo da mu je nisam slomio o glavu.

04. siječanj

Konačno izašao iz kuće. Otišao do prodavnice da kupim nešto hrane i kad sam se vraćao udario autom jelena. 3000 dolara štete na autu. Te tupave nemani trebaju biti ubijene. Svugdje ih ima. Što ih lovci ne pobiše jesenas?

03. svibnja

Odvezao auto kod mehaničara. Nevjerojatno koliko su zahrđala od te glupe soli što je posipaju svuda.

10. svibnja

Selim na Floridu. Ne mogu ni zamisliti kako neko normalan može živjeti u toj Kanadi.