KAKVA DRAMA Amerikanci ostali bez bronce, Kanada slavila u produžetku

SAD Kanada svjetsko košarkaško prvenstvo
EPA

Dvoboj za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u košarci bio je baš onakav kakav se i očekivao što se tiče stila igre. NBA igrači igrali su onako kako su naučili i najbolje znaju, a u konačnici Kanada je svladala SAD i uzela broncu.

Veliko razočaranje za Amerikance koji su došli isključivo po zlato, bili su prvi favoriti, ali nije ovo bilo njihovo Prventvo. Gubili su od Litve, Njemačke, sada i Kanade, izostanak onih najvećih zvijezda samo je potvrdio kako s "drugim ešalonom" Amerikanaca, ostale reprezentacije mogu bez problema igrati.

Ovaj susret protekao je u napadačkom nadmudrivanju gdje su Kanađani izgledali bolje duže vrijeme, ali Amerikanci su bili konstantno za petama i nisu dopustili potpuno odvajanje.

Nije tu bilo nekog velikog intenziteta u obrani, obje reprezentacije više su vodile brigu o napadu, a ali kada se na terenu nađu takvi igrači, teško je to izbjeći i promijeniti.

Mogla je Kanada slaviti i u regularnom dijelu susreta, četiri sekunde prije kraja vodila je 111:107, Mikal Bridges tu pogađa prvo bacanje, promašuje drugo, ali hvata loptu i ubacuje tešku tricu za poravnanje. Na drugoj strani Kelly Olynyk nije pogodio tricu za pobjedu sa zvukom sirene.

Susret je otišao u produžetak gdje su Kanađani bili dosta bolji i na kraju uzeli broncu.

U kanadskim redovima Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 31 poen uz 12 asistencija i šest skokova, ali junak Kanađana bio je Dillon Brooks koji je neočekivano napunio američki koš s 39 poena (7/8 trica) čemu je dodao pet asistencija. RJ Barrett ubacio je 23 poena uz sedam skokova.

Kod SAD-a Anthony Edwards ubacio je 24 poena uz pet skokova, a Austin Reaves dodao je 23 poena i pet skokova.

Svjetsko prvenstvo, za treće mjesto:

SAD - Kanada 118:127 (111:111)

Sportnet.hr