Biograd: Thompson je Čavoglave otvorio sa 'Za dom spremni', a završio ih refrenom 'Neka ni'ko ne dira u moj mali dio svemira

Thompson
...na proslavi obljetnice Oluje i Dana domovinske zahvalnosti, priredio je Marko Perković Thompson u Biogradu na Moru.

Vjerni obožavatelji, njih oko 2 tisuće svih generacija, na bazenu Ilirije u središtu Bioghrada, pjevalo je Thompsonove najpoznatije uspješnice, od uvodne 'Ora et labora' do one najizvođenije, nerijetko osporavane, 'Čavoglave'.

Jedinu koju je i posebno najavio prije izvođenja bila je upravo 'Čavoglave' i to ovim riječima:

- Ovo je pjesma koju pjevam već 25 godina.

Završio ju je, znakovito, pjevanjem refrena iz 'Neka ni´ko ne dira u moj mali dio svemira'.

A kao da je to i bila Thompsonova poruka na nedavne neugodnosti u kraljevskom gradu Kninu. Ni 'friška' biogradska bura, a ni kninski incident na nedavnoj proslavi Oluje i Dana domovinske zahvalnosti kada je malo nedostajalo da bude priveden od strane policije, nije omelo popularnog hrvatskog pjevača da glasno zavikne u uvodu 'Čavoglava' pozdrav 'Za dom spremni!'.

Dvosatni koncert započeo je ulomkom zvučnog zapisa govora prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u kojem proziva izdajnike hrvatskog naroda: 'Nećemo dopustiti jugokomunističkim ostacima koji se vezuju i s crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnost, ne samo s crnim, nego i zelenim i žutim vragovima koji se povezuju sa svim protivnicima hrvatske samostalnsoti, ne samo povezuju, nego im se nude, ne samo da im se nude, nego im se prodaju za Judine škude!'.

Erupciju oduševljena u publici posebno su izazvale njegove najslušanije pjesme, 'Čavoglave', 'Geni, geni kameni', 'E, moj narode', 'Nema predaje', 'Moj dida i ja', 'Uvijek vjerni tebi', 'Neka ni´ko ne dira u moj mali dio svemira', a spektakl je zaključen s 'Lijepa li si'.

dalmatinskiportal.hr