VIDEO  U javnost procurila nevjerojatna snimka pljačke pošte

oruzana pljacka

... policajac, koji na dramatičan način zaustavlja i hapsi lopova!

Za pljačku su optužena dvojica, jedan od njih je bio prvak u dizanju utega i pred istražiteljima je plakao, a ovih je dana u cijelom slučaju došlo do zapanjujućeg zaokreta, javlja Jutarnji.hr.

"Drago mi je što me prilikom moga prvoga pokušaja pljačke spriječila policija, a 6 pljački koje sam u istrazi priznao, nisam počinio. Priznao sam ih jer mi je odvjetnik rekao da će mi to biti olakotna okolnost. Nikada nisam bio u istražnom zatvoru i bio bih priznao i crnoga vraga samo da izađem iz zatvora", rekao je jučer na suđenju Miroslav Leš (31).

Leša je zajedno s bivšim prvakom u dizanju utega Filipom Ščukanecom Hopinskim (24) državno odvjetništvo optužilo da su zajedno u studenome i prosincu prošle godine u razdoblju od dvadesetak dana plastičnim pištoljem opljačkali ukupno 5 pošta i kladionica te pokušali opljačkati još dvije. Modus je prema optužnici bio da je Ščukanec dovezao Leša pred poštu ili kladionicu, te ga čekao ispred, a ovaj bi ulazio i plastičnim pištoljem iznuđivao novac. Uhićeni su 1. prosinca 2016. nakon što je policija postavila zasjedu pred poštom u Albaharijevoj ulici na Trešnjevci, pretpostavljajući da će razbojnici kojima su bili na tragu udariti baš tamo.

Kada je Leš upao u poslovnicu, na njega se bacio policajac u civilu, a Leš je odmah legao na pod i stavio ruke iza glave. I Leš i Hopinski su tijekom istrage detaljno priznali sve što im se stavljalo na teret, no jučer su ponovno iznosili obrane napravivši "zaokret". Leš je tako ispričao kako je toga 1. prosinca 2016. doista krenuo u svoju prvu pljačku jer je bio stisnut dugovima za majčin sprovod, no da nije želio nikoga povrijediti i da je zapravo zadovoljan jer ga je policija uhitila.