OPREZ: Facebookom se širi opaki virus koji šalje poruke vašim prijateljima

27.06.2012

Ako posjedujete Facebook profil, vjerojatno ste posljednjih dana i vi bili žrtva nekog od virusa koji se šire ovom društvenom mrežom.

Naime, opaki virus na najpopularnijoj društvenoj mreži, Facebooku, širi se putem privatnih poruka vaših prijatelja ili javnom objavom linka na vašem zidu.

Zasigurno ste, misleći da ste dobili poruku ili link od nekog od prijatelja, pokušali otvoriti dobiveni sadržaj i u tom trenutku shvatili da ste prevareni. Ali, tu nije kraj ovoj podloj prevari. Otvaranjem poruke ili klikom na link ovaj se virus počinje slati svim vašim prijateljima.

Neki Facebook korisnici su tako dobivali poruku s linkom koji ih odvede na identičnu Facebook stranicu u koju su trebali unijeti e-mail i lozinku i na taj način omogućili krađu svojih privatnih podataka, prenosi Portal-Plus.

Bilo bi korisno da odmah nakon otvaranja linka promijenite svoju Facebook lozinku.

Također pripazite da je u vašem browseru adresa www.facebook.com, te budite oprezni kada se od vas traži ponovno upisivanje e-mail adrese i lozinke.

Glasnogovornik Facebooka ističe kako su njihovi programeri pokušali blokirati opake linkove, ali nije želio otkriti koliko je korisnika do sada zaraženo.

Iako je cijela priča oko ovih virusa u SAD-u počela još u travnju ove godine, mnogi korisnici Facebooka su ovih dana dobivali slične poruke, pa je očito da je ovaj opaki virus nadmudrio Facebookove programere.

Budite oprezni prilikom otvaranja privatnih poruka na Facebooku, jer bi mogli postati nova žrtva ove hakerske igre, te bi vaši osobni podaci mogli postati dostupni crnom tržištu.

Tagovi: facebook oprez virus

loading...