Provod u Mostaru ( Odakle si bona "šljegla"?)

bomba, Livno, pogodak, diskoteka, veza, ljubav, sex, Tomislavgrad, lažna dojava, tarik razić, HNŽ, noćni klub

Prošle subote odemo ja i jaran, kojem neću da spominjem ime,
jer deklarisat' čovjeka iz punih usta i na sva zvona ne pada mi na pamet. Elem, pošto je gužva, jedva na začelju (nije tabele) nađe on kao neki šankić (ovaj deminutiv je zbog leksikologije- predmeta kojeg "ko s nokta" položih, pa mi baš cio postao mio -a ne pe******* transa, kako misle vulgarne duše), dvije "dame", izašle su valjda same i stoje tu, piju neku tečnost što i jeste i nije alkohol. "Što ste Vas dvojica došli sad tu?" -Pita mene ova smeđa anamona, a jeste anamona je jer cijelo veče se zalagala da nam provod upropasti. "Što?" -upitah,
"Pa vidiš li da igram?" -kaže...... "Smetaš mi!". "I šta ćemo sad?" rekoh ironično.
"Ništa, sad ćete polako Vas dvojica ići odavde!"
A pored nas prolazi momak, pijan do Sveca, vile ga nosaju (Jel se ono tako u Mostaru kaže?), gurnu joj "pacijent" bocu sa šanka i proli onu tečnost, ko s poslom.

"Pa crk'o da Bog da! Digni ovu bocu!"- veli meni anamona.
I ja da pokažem da sam taj vražji kavaljer, ma kakav bolan kavaljer, čovjek prije svega, posegnem da dignem bottle.
Kad me ovaj za ruku stegnu, k'o okovima:
"Ostavi! Ostavi...to nek ide u ***** ******** ( u toliko puta spominjanu "destinaciju" da možete i sami pogodit').
I tako okrenem se ja ogledalu, zapalim jedan "Pall Mall" (Ma šta će mi Pall Mall, kad "Drinu gold" fumam, odakle ja znam), a ona Bog ti nije jadan stalno oko mene pleše i u facu mi se unijela, gleda ko tele u šarena, a iz usta bazdi onaj alkohol što je popila, ne bi da je etanol, benzen il onu otopinu što se sipa u "Morava-Požarevac" mašinu (ko se bavi poljoprivredom znat će o čemu pričam).

"E slušaj me sad H.! Ja idem, pa taksijem-taksijem!"
"Neka, haj eto i mene.", Briga H. on i živi za gužvu i cirkus, hahaha
Al pošao je Boga mi zamnom.
A one dvije spodobe, nek ostanu do vječnosti dole, što se mene tiče!
Sad neka drugom nekom na uši skiče -pogotovo ona plava "Barbikina dvojnica", ej jadna ti je Barbie kad ima takvu dvojnicu!
Večeras oko 21:00, zvao me je H. da mi kaže da je sinoć vidio te dvije horible girls. Išao je prema klubu, a one za njim.

Ma baš me zanima, je li išta bilo? A opet i šta bi bilo kad se njemu samo pilo, pilo, pilo, pilo..... A vještice dvije u noćnm klubu će opet, znam biti i neke će budale o njima sniti i zbog njih piti. A ja ću "čuvati" "Black Dog" i Stari grad i pisat' diplomski rad : "Osman Đikić i tako nešto..." , al ću ga napisati vješto! Vješto!

Tarik Razić