Probudila se iz kome kada su joj počeli vaditi organe

Carina Melchior, organi
Prema savjetu liječnika bila je isključena s aparata, a njezino su tijelo počeli pripremati za vađenje organa za donaciju. Međutim, danski su se liječnici zapanjili kad je 19-godišnjakinja iznenada otvorila oči i počela micati noge, piše dnevnik.hr.

Trenutačno se oporavlja u rehabilitacijskom centru. Samostalno hoda, govori, čak i jaše. Carinina obitelj tuži bolnicu i tvrde da su liječnici silom željeli uzeti njezine organe. 'Ti banditi u bijelim kutama prebrzo su odustali od Carine, jer su željeli donora organa', kazao je Carinin otac Kim.


'Duboko su traumatizirani i moja klijentica i njezini roditelji, koji su bili uvjereni da se ništa više ne može napraviti za spas njihove kćeri i pristali su donirati njezine organe', kazao je Nils Fjeldberg, odvjetnik obitelji.

Carine je nakon prometne nesreće u bolnici provela tri dana, kad su liječnici ustanovili da je njezina moždana aktivnost sve slabija pa su s obitelji razgovarali mogućnost prestanka liječenja. Njezini su roditelji pristali na doniranje organa.

Carine je sada uvjerena u potpuni oporavak. O njoj je snimljen i dokumentarni film 'Djevojka koja ne želi umrijeti'.