Počinje sezona buha i krpelja

pas
Boravak u prirodi, duge šetnje i igra u parku odgovaraju svima, ali sa višim temperaturama počela sezona buha. Proljetne su temperature raj za krpelje Nametnici inače spavaju zimski san, ali kako nije bilo nižih temperatura, njihova sezona nije ni završila.

Infestacija buhama je jedna od najčešćih zdravstvenih problema u pasa i mačaka. Gotovo svaki pas i mačka će jednom u svom životu dobiti buhe. Ti sićušni, gotovo nevidljivi nametnici su više nego obična napast. Oni zagorčavaju život vašem kućanstvu kroz ponavljajući ciklus griženja i češanja. Postoje dvije glavne vrste buha - pseće i mačje buhe. Mačja buha je daleko najrasprostranjenija i može se razmnožavati i živjeti i na mačkama i psima, a također može gristi ljude i ostale male kućne ljubimce. To znači da je mačka često glavni krivac problema s buhama, pogotovo kad u jednom kućanstvu zajedno žive psi i mačke.

Nekad se podrazumijevalo da „sezona buha" traje od kraja mjeseca travnja do kraja studenog. Međutim, buhe su postale problem koji traje kroz cijelu godinu, pogotovo korištenjem centralnog grijanja, te zbog tepiha gdje se one razmnožavaju kroz cijelu godinu.

S toplijim danima i buhe počinju zadavati probleme kućnim ljubimcima, a zbog što lakšeg suživota sa našim psima i mačkama važno je da ih se riješi buha. Cjelogodišnja zaštita svojeg ljubimca, uključujući zimske mjesece najsigurnija je zaštita.

Stoga kako bi izbjegli određene neugodnosti te kako bi spriječili čak i širenje određenih bolesti prilikom odlaska u prirodu trebali bi biti veoma oprezni. Opreza ne bi trebalo manjkati niti kod zaštite naših kućnih ljubimaca, jer upravo oni u naše domove mogu donijeti neželjene nametnike. Stoga svoga ljubimca na vrijeme preventivno zaštitite kako bi život olakšali i njemu ali i cijeloj svojoj obitelji.