Otkrijte kako prepoznati pedofila

08.04.2017

Kanadski naučnici tvrde u svojoj studiji da pedofili imaju neke fizičke osobine po kojima bi mogli biti prepoznati prije nego što počine zločin.

Prema njihovim tvrdnjama, pedofilija ima biološku bazu s vrlo ranim početkom, možda i prije rođenja, a ta saznanja mogla bi poboljšati metode liječenja ove grupe ljudi.

Pedofili su "vjerojatnije ljevoruki, nemaju priljubljene ušne školjke i niži su", tvrde naučnici.

- Stalno se gomilaju dokazi koji podržavaju neurorazvojnu osnovu pedofilije - tvrdi Fiona Dyšiku s Univerziteta Vindzor u Kanadi.

Pedofili, tvrde naučnici u ovoj studiji, "uglavnom imaju i druge tjelesne nepravilnosti".

Anomalije obuhvataju "nisko postavljene uši, izbrazdan jezik, savijen peti prst, treći nožni prst duži od drugog i veliki razmak između prvog i drugog nožnog prsta."

Naučnici vjeruju da se sve to događa zbog majčine izloženosti virusima, alkoholu i drogama, komplikacijama tijekom poroda ili nedostatka hranjivih materija tijekom trudnoće.

Abnormalnosti su prisutnije kod muškaraca nego kod žena, što bi moglo značiti da je muški mozak podložniji štetnim uticajima tijekom prenatalnog razvoja, tvrde kanadski naučnici.

Kritičari ove studije upozoravaju da je "teza o fizičkim karakteristikama pedofila nategnuta" i da može da izazove probleme i ljudima koji ne spadaju u tu grupu, navode naučni portali.

loading...