Očajna majka izbrisala sina iz škole zbog grupe: Svi mi koji hoćemo da prebijemo Ivana”

Iako je majka dječaka slučaj prijavila policiji, grupa je izbrisana tek pošto je Facebooku prijavljeno nasilje. Nedugo zatim formirana je grupa "Mi koji hoćemo da pljunemo Ivana jer je cinkaroš".

- Na Facebooku pod imenom "Svi mi koji hoćemo da prebijemo Ivana" osnovana je grupa protiv moga sina. Skupini je pristupilo više od 300 djece, a skoro svi su bili njegovi školski drugovi. Uplašila sam se, prijavila slučaj policiji, a dijete ispisala iz škole. Grupa je izbrisana, a zatim je preformulirana "Mi koji ćemo pljunemo Ivana jer je cinkaroš" - priča majka Ivana G. (11).

Majka dječaka, koji je išao u školu na teritoriju beogradske općine Savski venac, objašnjava da je sin postojanje skupine od nje sve vrijeme krio. Ali, dječak nije mogao sakriti strah.

- Izmišljao je stvari kako ne bi išao u školu, a bio je učenik sa svim peticama. Počeo je da mokri u krevet, a to nije radio ni kada je bio mali. Prijavila sam sve policiji, ali je grupa izbrisana tek kada je prije tri mjeseca moj prijatelj direkciji Facebooka prijavio nasilje. Kada skupine više nije bilo, sin mi je rekao da sam ga "izblamirala" jer ga zovu "mamina maza" - razočarana je majka, i podvlači da joj je najteže palo što je nitko nije shvaćao ozbiljno.

U policiju je otišla sa laptopom. Pokazala im je grupu na Facebooku.

- Policajci su mi rekli da imam opciju da ih prijavim Facebooku i da je to vjerovatno "dječja šala", kao i da ne mogu oni po cijeli dan da češljaju internet. Otišla sam u školu, gdje su mi rekli da je to što su djeca uradila loše i da ne mogu otkriti tko je oformio grupu jer se predstavio nadimkom. Kada smo izbrisali skupinu, oni su napravili drugu, gdje pozivaju na pljuvanje. Tada sam ga ispisala iz škole - objašnjava majka dječaka. Blic