Nakon mora prepreka: “Facebook ljubav” Vedrane i Dražena krunisana brakom!

Nakon mnogih prepreka, svoju ljubav su prije dva dana u Fojnici okrunili brakom.

U njenoj ljubavnoj priči s hepiendom velike zasluge pripadaju majci bh nogometaša Edina Džeke Belmi, s kojom je Vedrana, nakon trodnevnog putovanja i presjedanja iz Beča i Zagreba, stigla u Sarajevo, piše sarajevski Dnevni avaz. Vedrana je na aerodromu u Beču upoznala Džekinu majku i dogovorila da zajedno avionom dođu u Zagreb, odakle su put ka Sarajevu nastavile unajmljenim autom.

- Bila sam u dilemi da li nastaviti put, ali kada sam Belmi ispričala svoje namjere, na njenu inicijativu, krenuli smo u Sarajevo. Ona ima velike zasluge što smo Dražen i ja danas zajedno - kazala je Vedrana.

Naime, Vedrana i Dražen živjeli su u različitim državama. Ona u Njemačkoj, on u BiH, ali to nikada nije bilo prepreka njihovoj ljubavi.

Vedrana je porijeklom iz Fojnice, odakle je i Dražen. Ona je većinu života provela u Njemačkoj, da bi prilikom posjete familiji sasvim slučajno upoznala Dražena.

- Jedne večeri, šetajući s prijateljicama, vidjela sam Dražena, koji je u društvu vodio glavnu riječ. Bio je malo arogantan, a lijep i karizmatičan. Upoznali smo se, pričali ... - kaže Vedrana, prenosi spomenuti list.

Nakon izvjesnog perioda, Dražen ju je pronašao na Facebooku. Počeli su održavati kontakt, da bi vrlo brzo obično ćaskanje preraslo u ljubav.

- Ni ja ne znam kako, ali počeli smo se dogovarati u koje ćemo vrijeme biti na Facebooku. Dani su nam prolazili u iščekivanju susreta. Nije mi trebalo mnogo vremena da shvatim da je ona žena mog života - kaže Dražen.

Poslije nekoliko mjeseci virtualnog druženja, Vedrana se odlučila na hrabar potez. U Njemačkoj je napustila studij i došla u Sarajevo, gdje Dražen godinama živi.

- Spakovala sam se, kupila kartu i krenula u BiH, ali zbog nevremena nismo sletjeli na Sarajevski aerodrom, već smo se vratili u Beč - priča Vedrana.

Nakon tri dana stigla je u Sarajevo. Dražen je bio na rubu živaca, o čemu je kazao:

- Zagrlio sam je i rekao da je čekam cijelog života. Tada sam je i zaprosio. Još sam je zamolio da me učini najsretnijim čovjekom na svijetu tako što će mi postati supruga. Zaplakala je i rekla da će joj to biti čast. Danas, kada smo postali supružnici, moj je najsretniji dan.