Nakon mora prepreka: “Facebook ljubav” Vedrane i Dražena krunisana brakom!

03.09.2012

Da ljubav ne poznaje granice, dokazala je Vedrana Ćosić (24) iz Fojnice, koja je proživjela pravu dramu kada se iz Njemačke zaputila ka Sarajevu kako bi se srela s momkom Draženom Salihagićem (29)

Nakon mnogih prepreka, svoju ljubav su prije dva dana u Fojnici okrunili brakom.

U njenoj ljubavnoj priči s hepiendom velike zasluge pripadaju majci bh nogometaša Edina Džeke Belmi, s kojom je Vedrana, nakon trodnevnog putovanja i presjedanja iz Beča i Zagreba, stigla u Sarajevo, piše sarajevski Dnevni avaz. Vedrana je na aerodromu u Beču upoznala Džekinu majku i dogovorila da zajedno avionom dođu u Zagreb, odakle su put ka Sarajevu nastavile unajmljenim autom.

- Bila sam u dilemi da li nastaviti put, ali kada sam Belmi ispričala svoje namjere, na njenu inicijativu, krenuli smo u Sarajevo. Ona ima velike zasluge što smo Dražen i ja danas zajedno - kazala je Vedrana.

Naime, Vedrana i Dražen živjeli su u različitim državama. Ona u Njemačkoj, on u BiH, ali to nikada nije bilo prepreka njihovoj ljubavi.

Vedrana je porijeklom iz Fojnice, odakle je i Dražen. Ona je većinu života provela u Njemačkoj, da bi prilikom posjete familiji sasvim slučajno upoznala Dražena.

- Jedne večeri, šetajući s prijateljicama, vidjela sam Dražena, koji je u društvu vodio glavnu riječ. Bio je malo arogantan, a lijep i karizmatičan. Upoznali smo se, pričali ... - kaže Vedrana, prenosi spomenuti list.

Nakon izvjesnog perioda, Dražen ju je pronašao na Facebooku. Počeli su održavati kontakt, da bi vrlo brzo obično ćaskanje preraslo u ljubav.

- Ni ja ne znam kako, ali počeli smo se dogovarati u koje ćemo vrijeme biti na Facebooku. Dani su nam prolazili u iščekivanju susreta. Nije mi trebalo mnogo vremena da shvatim da je ona žena mog života - kaže Dražen.

Poslije nekoliko mjeseci virtualnog druženja, Vedrana se odlučila na hrabar potez. U Njemačkoj je napustila studij i došla u Sarajevo, gdje Dražen godinama živi.

- Spakovala sam se, kupila kartu i krenula u BiH, ali zbog nevremena nismo sletjeli na Sarajevski aerodrom, već smo se vratili u Beč - priča Vedrana.

Nakon tri dana stigla je u Sarajevo. Dražen je bio na rubu živaca, o čemu je kazao:

- Zagrlio sam je i rekao da je čekam cijelog života. Tada sam je i zaprosio. Još sam je zamolio da me učini najsretnijim čovjekom na svijetu tako što će mi postati supruga. Zaplakala je i rekla da će joj to biti čast. Danas, kada smo postali supružnici, moj je najsretniji dan.

loading...