Najslabija karika: HTV priznao grešku, ali povratka nema

najslabija karika

...jedan na jedan, možda izgubio 16.600 kuna koliko je otišlo njegovu suparniku Igoru. Naime, on je na treće pitanje, koje glasi “Za kojeg je grčkog filozofa bila udana Ksantifa čije je ime sinonim za prkosnu i svadljivu osobu?”, ponudio točan odgovor rekavši da se radi o Sokratu.

No, voditelj Mirko Fodor ispravio ga je i rekao da je točno Sofoklo te ga tako izbacio iz daljnjeg natjecanja, a njegov suparnik automatski je odnio pobjedu jer je već nanizao dva točna odgovora naspram Šandorovih netočnih.

Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić u svojem je priopćenju dao naslutiti kako će pogreška sljedeći tjedan biti ispravljena, ali u dogovoru s natjecateljem iz Laslova.

''Utvrđeno je kako je zaista došlo do pogreške te da je natjecatelj u jučerašnjoj ‘Najslabijoj karici’ dao točan odgovor (Sokrat) koji mu nije priznat. Uredništvo emisije kontaktiralo je natjecatelja i priznalo pogrešku. Međutim pravila, s kojima su natjecatelji upoznati, nalažu da se ispravak može dogoditi samo dok traje snimanje emisije, zaključno sa snimanjem izjave natjecatelja na kraju. Kako nitko nije reagirao, natjecatelju sada možemo ponuditi neki oblik kompenzacije, o čemu će se uredništvo s njim dogovoriti idući tjedan'', stoji u priopćenju HTV-a.

htv