Masovni ubojica Charles Manson se ženi

Charles Manson
Kako doznaje Associated Press, Manson se planira vjenčati s 26-godišnjom Afton Elaine Burton, koja ga već neko vrijeme posjećuje u zatvoru i uvjerena je u njegovu nevinost, ali točan datum ceremonije još nije poznat. Ipak, poznato je da zatvor u Corcoranu vjenčanja održava svake prve subote u mjesecu.

Buduća gospođa Manson toliko obožava Mansona da se još prije devet godina doselila u Corcoran. Pokrenula je nekoliko web stranica na kojima posjetitelje uvjerava u Mansonovu nevinost, a prošle je godine u intervjuu američkom Rolling Stoneu najavila vjenčanje, no sam Manson je tada to demantirao.

Udat ću se za njega sljedeći mjesec', izjavila je u ponedjeljak Burton za AP.

‘Svi znate da je to istina i da će se to dogoditi. Volim ga', dodala je zaljubljena Burton. Napominje da do vjenčanja dosad nije došlo zbog ‘određenih situacija' u koje je njezin ženik upao.

Glasnogovornica kalifornijskog zatvorskog sustava Terry Thornton pojašnjava da je u veljači Manson prekršio tri zatvorska pravila - uhvaćen je s oružjem, prijetio je osoblju te je odbio dati uzorak urina.

Vjenčanje bi trebalo biti održano u prostoriji za posjetitelje, a osim matičara, ceremoniji će moći prisustvovati još deset osoba izvan zatvora. No, s obzirom da je Manson doživotni robijaš, nisu mu dozvoljeni tzv. obiteljski posjeti, odnosno u zatvoru mu neće biti omogućena konzumacija braka s mlađahnom Burton.

No, ona ionako tvrdi da se za njega udaje kako bi si olakšala misiju njegova oslobađanja. Tvrdi da će stupanjem u brak moći doći do nekih informacija kojima u suprotnome ne bi imala pristup, ali nije objasnila na što konkretno pod tim misli. ‘Postoje određene stvari koje najuža rodbina može učiniti', kratko je izjavila.

Charles Manson je iza rešetaka već 45 godina zbog ubojstva glumice Sharon Tate i još četvero ljudi na njezinom imanju 9. kolovoza 1969. godine.

S vremenom je prestao dolaziti na periodična saslušanja o mogućem pomilovanju - tvrdi da je zatvor njegov dom i da ondje želi ostati. Prvo sljedeće saslušanje trebalo bi biti sazvano tek 2027. godine.