FOTO  Održana kreativna radionica za mostarske mališane u Lutkarskom kazalištu Mostar

Lutkarsko kazalište Mostar, predstave, najava predstave

Lutkarsko kazalište Mostar će povodom proslave 67. rođendana u ovom tjednu svojoj publici će ponuditi brojne sadržaje kako bi s građanima obilježili svoju obljetnicu.

Proslava rođendana je započela jutros gostovanjem s besplatnom predstavom “Tvrdoglavko” u  rehibilitacijskom centru za osobe s posebnim potrebama Sveta Obitelj.

“Jutros smo im uveselili ovo tmurno jutro s predstavom “Tvrdoglavko”, imamo baš lijepe dojmove nakon izvođenja”- dodala je Ružica Bošković, direktorica Lutkarskog kazališta Mostar.

 Mostarski mališani su danas tijekom kreativne radionice i druženja saznali više o kazalištu od Milene Jukić Bandić književnice za djecu koja je vodila radionicu.

“Došli smo na ideju da povodom rođendana pripremimo nešto za mališane, te smo zajedno pripremili ovu radionicu za djecu 6 do 9 godina. Upoznati ćemo ih s našim radom i svijetom lutkarstva”, rekla je direktorica Bošković.

U duhu predstava lutkarstva najavili su bogat program kroz ovaj mjesec, već 15. studenoga na datum rođendana biti će održane dvije izvedbe predstave Tigrić. “Izvesti ćemo je dva puta, dakle u petak za osnovnu Osnovnu školu Crnići i Osnovnu školu Stolac, a ulaz povodom rođendana je besplatan".

“U subotu u redovnom terminu u 11 sati će biti predstava Tigrić, a imati ćemo je u popodnevnom terminu povodom Europske noći teatra u 17 sati za građanstvo”.

Krajem studenog odnosno 29. studenoga u organizaciji Lutkarskog kazališta gostovati će studentska predstava “Smrt ili o životu” studenata druge  godine glume i lutkarstva. Predstava je za sve iznad 16 godina.  “Veseli nas uistinu što smo s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku potpisali sporazum o suradnji koji je samo početak nadam se jedne lijepe priče”, dodala je Bošković.

Na web stranici Lutkarskog kazališta možete naći redovne izvedbe koje su po rasporedu za studeni.

Maja Ljubić, Hercegovina.info