IZGLEDAJU POTPUNO ISTO, ALI JESU LI U SRODSTVU? Upoznale su se preko interneta i odlučile na DNA test, a onda je uslijedio šok

dvojnice, dna, upoznavanje, online upoznavanje
U većinu ne spada i Niamh Geaney, 26-godišnja TV voditeljica iz Dublina, koja je preko web stranice Twin Strangers odlučila potražiti svoje dvojnice.

Da stvar bude zanimljivija, nije pronašla samo jednu, nego tri! Sve je krenulo kad se iz zezancije odlučila prijaviti na stranicu i vidjeti može li u 28 dana pronaći osobu kojoj nalikuje.

Prvo joj se javila Karen Branigan, a nakon što su njihove zajedničke fotografije postale popularne na internetu, javile su joj se još dvije žene - Luisa Guizzardi iz Italije i Irene Adams, također iz Irske.

Niamh i Irene odlučile su provjeriti jesu li nešto u rodu te poslale uzorke na DNA analizu. Ta vrsta analiza određuje jesu li sestre, polusestre i jesu li na bilo koji način krvno povezane kroz posljednjih 20.000 godina. Prvi test (jesu li sestre) pokazao je da je ta šansa samo 0,0006 %, a vjerojatnost je 150.000 prema 1. Drugi test za polusestre pokazao je vjerojatnost od 1,1 %, odnosno 93 prema 1. I posljednji test je otkrio da nemaju nikakvih zajedničkih predaka u posljednjih 20.000 godina.

Irene je za Niamh čula preko prijateljice koja ju je vidjela na YouTube nakon prve potrage za dvojnicom, a potom su se čule preko Facebooka i našle kod Irene. Pri prvom susretu obje su bile u šoku koliko nalikuju jedna drugoj.

‘Osim što smo gotovo identične u licu i fizički općenito, obje se apsolutno isto krećemo, jednako smo entuzijastične, koristimo iste poštapalice i imamo identičan smisao za humor i sarkazam. Obje smo avanturistički tipovi i bez problema bismo mogle biti sestre', rekla je Niamh koja je upoznala Ireninu ‘pravu' sestru, Aoife, koja joj ni blizu toliko ne nalikuje.

Niamh kaže da je svaki put bila uzbuđena pri upoznavanju dvojnica, no najuzbudljivije iskustvo bilo je kad je u lipnju otputovala u Genovu u Italiju gdje je upoznala Luisu. Upoznala je i cijelu njezinu obitelj, a Luisina mama je rekla da se morala silno truditi da bi raspoznala koja je koja.

S Luisom se najbolje složila, odmah su se ‘prepoznale' kao srodne duše. ‘Ne samo da izgledamo jednako, već imamo i iste duše', rekla je Luisa, a Niamh je dodala: ‘Mislim da sam stekla prijateljicu za cijeli život!'

S Karen se susrela nekoliko mjeseci ranije i ostale su u kontaktu preko Facebooka . Na toj društvenoj mreži Niamh je pokrenula stranicu koja ima preko 400.000 fanova i svima im pomaže u potrazi za dvojnicima.

Jutarnji list