FOTO  Dodjeljene nagrade učenicima najboljih likovnih radova

učenice, učenici, učenica
Foto: Samir Šehović

Drugoplasirana je Lorena Markić, učenica VIII.a OŠ Crnići, dok je treće mjesto pripalo Kenanu Rizviću, učeniku VII.b OŠ Antuna Branka Šimića iz Mostara.

Na natječaj je i ove godine pristiglo toliko dobrih radova malih umjetnika da je stručni ocjenjivački sud, uz težak posao odabira tri najbolja rada, dodijelio još i posebne nagrade koje su otišle u OŠ Ivana Gundulića i njihovoj učenici iz VI.4 Katarini Šutalo, te u OŠ Petra Bakule, učenici VIII. razreda Ani Mariji Vego.

Prigodne nagrade najboljim malim umjetnicima, kao i zahvalnice svim školama sudionicama, dodijelile su prof. Vesna Sušac s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Mostaru i direktorica Naklade Alfa za BIH  Ana Babić .

„Kao motiv likovnog rada koristila se pjesma koju je učenik obrađivao na nastavi ili je sâm učenik autor pjesme. Omogućili smo potpunu slobodu odabira tehnike i načina rada ", pojasnila je Babić prilikom dodjele, upriličene ispred knjižare Alfa u Mepas Mall-u u Mostaru.

Svečanu dodjelu nagrada zabavnim programom upotpunili su, a ujedno i obilježili  „Međunarodni dan materinjeg jezika", recitatori i mladi glazbenici iz  Mostara Marko Marinović, Marko Rezić i Marko Pavković iz OŠ Ilići, Kristina Marić iz OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, Emili Vričić iz Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića, Marko Golemac iz OŠ Ivana Gundulića, Sara Rupčić, Agata Vukoja, Marko Vidačak, Lea Marić i Robert Gušić iz OŠ Ilije Jakovljevića, te Lorena Markić iz OŠ Crnići i  Anđelko Zlatić iz OŠ fra Jeronima Vladića iz Ripaca.