FOTO  ZANIMLJIVI IZBORI U ČITLUKU Izlaznost do 14 sati 29,53 posto, dobar odaziv mladih birača

Izbori Čitluk
hercegovina.info

Jako dobra izlaznost bilježi općina Čitluk. Do 14 sati na birališta je izašlo 29,53 posto birača.

Za načelničku funkciju u ovoj općini bore se aktualni načelnik Marin Radišić (HDZ BiH), Milenko Dugandžić (HKDU - Hrast) te neovisni kandidat na listi HDZ 1990. Marko - Antonio Brkić.

Biračka mjesta tako su otvorena i OŠ Bijakovići.

"Izbori prolaze u najboljem redu. Za sada nema nikakvih nepravilnosti. Što se tiče odaziva birača, on je na razini prošlih izbora. Nadamo se da će i ostatak dana proći u najboljem redu kako i očekujemo", rekao nam predsjednik biračkom odbora Međugorje B Josip Kozina.

Dario Džida predsjednik biračkog odbora Bijakovići B jednako je zadovoljan kako teku izbori."

Izbori Čitluk

"Zaista nema nikakvih problema. Glasači poštuju sve epidemiološke mjere. Izlaznost je prosječna i nadam se kako će se sve završiti u najboljem mogućem redu.

Neki birači očekuju promjene i bolje djelovanje onih koji dođu ili ostanu na vlasti, više su im bitnija djela od imena na vlasti. Marijana Primorac tako kaže kako očekuje promjene na bolje.

Izbori Čitluk

"Na izbore sam izašla jer želim promjene. Trebamo bolju infrastrukturu, treba nam bolja turistička potpora i logistika. Želim da naša općina i naše mjesne zajednice više apliciraju na Federalne i na europske javne poticaje, koje prema mom mišljenju znatno bolje koriste druge općine, poput primjerice Ljubuškog", rekla je ova građanka.

Očekivano, znatno veću gužvu zatekli smo na biralištima i u Čitluku, točnije u tamošnjoj Osnovnoj školi.

Izbori Čitluk

Ono što je bilo primjetno za vidjeti je svakako jako dobar odaziv mladih birača. Kome će to donijeti bolje rezultate ostaje nam za vidjeti večeras kasno u noć.

Neki od glasača su zadovoljni su kako se upravlja Čitlukom posljednje četiri godine.

Jedna od građanki, Mira Krasić nam je rekla kako je jako zadovoljna kako radi aktualna vlast.

"Građanska dužnost svakoga od nas je da izađe na izbore. Što se tiče vlasti, očekujem da nastave raditi kako su to činili i do sada, ja sam zadovoljna kako je to bilo u protekle četiri godine", rekla nam je ova gospođa te dodala kako joj je jako drago vidjeti brojne mlade na biralištima.

Izbori Čitluk

Jedna od tih mladih birača je i Gabrijela Čarapina.

"Na izbore sam izašla što je to prije svega građanska dužnost, to je razlog broj jedan. Drugi razlog je taj što želim da se napokon dogodi neka promjena u našoj općini.

Prvi rezultati počet će pristizati oko 20 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.