VUKANOVIĆ "Ovo je posljednje upozorenje korumpiranim sucima i tužiteljima"

Trebinje, nebojša vukanović, saša borjan
Hercegovina.info

Zastupnici trebinjske opozicije na čelu s narodnim zastupnikom u NSRS Nebojšom Vukanovićem, održali su danas mirni prosvjedni skup ispred Palate pravde u Trebinju kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog toga što brojne kaznene prijave koje su podnijeli u proteklom razdoblju nisu dobile sudski epilog. Kako kažu trebinjski oporbenjaci brojne kaznene prijave koje su podnijeli u prethodnih godinu dana, kupe prašinu u ladicama okružnog Tužiteljstva, a sve zbog toga što su u tim slučajevima osumnjičeni službenici SNSD-a  i vladajućih stranaka.  

"Uvažena aktivistkinja SNSD-a M.K. čiji su krivotvoreni papiri 2016. godine došli u Tužiteljstvo, nakon tri godine njen slučaj je zastario. Danas smo ovdje da kažemo „NE“ guranju afera pod tepih koje potresaju Trebinje i Hercegovinu i da kažemo „NE“ amnestiranju počinitelja kaznenih dijela, da njihovi postupci zastarijevaju nakon tri godine“, rekao je Saša Borjan, zastupnik PDP-a u Skupštini grada Trebinja.

Trebinje,nebojša vukanović,saša borjan

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović ovaj proed nazvao je „posljednjim upozorenjem korumpiranim trebinjskim sucima i tužiteljima“. Vukanović je najavio novi veliki prosvjed ispred Palate pravde u Trebinju, ukoliko Tužiteljstvo ne počne raditi svoj posao.

„Mi smo prije četiri mjeseca predali kaznu prijavu protiv gradonačelnika Trebinja koji je, mimo odluke Skupštine i mimo zakona, samovoljno prebacio pola milijuna maraka na račun FK Leotar. I poslije četiri mjeseca, iako sam išao u Tužiteljstvo i tražio informacije što se događa, oni to drže u ladici i gledaju način kako da ga amnestiraju od odgovornosti. Također, prije više od mjesec dana smo predali kaznenu prijavu protiv odgovornih u Bolnici Trebinje, nakon što je inspektor utvrdio da nezakonito koriste tehnički kisik za liječenje pacijenata, ali Tužiteljstvo nije uradilo ništa. Podnijeli smo i kaznenu prijavu zbog izborne krađe, uhvatili smo ih kako kupuju glasove u izbornoj šutnji, a Tužiteljstvo ništa nije uradilo. Ako smo mi nešto slagali, neka mene odmah uhite. Ako je točno ovo zbog čega podnosimo kaznene prijave, onda morate uhititi njih. Ako mislite da to držite u fioci, kako bi slučaj zastario i na taj način oslobodili korumpirane političare, to neće moći “, istakao je Vukanović.

Trebinje,nebojša vukanović,saša borjan

Zajedno sa oporbom, nezadovoljstvo radom pravosudnih institucija iznijeli su i građani Trebinja koji imaju loše iskustvo s radom Tužiteljstva i Okružnog suda. U Tužiteljstvu su se samo kratkim priopćenje oglasili povodom navoda oporbe. U priopćenju je istaknuto da Tužiteljstvo na profesionalan način poduzima sve mjere i radnje iz svojih nadležnosti kada su u pitanju prijave oporbe, te da neće podlijegati pritiscima bilo kojih političkih partija.