VUČIĆ "Najmoćnije zemlje do proljeća će tražiti nestanak Republike Srpske"

VUČIĆ "Najmoćnije zemlje do proljeća će tražiti nestanak Republike Srpske"
Screenshot

"Pred nama je teško razdoblje. Bit će ogromni pritisci na Republiku Srpsku. Tražit će nestanak Republike Srpske prije proljeća. Što god da se dogodi, sve će to pasti na pleća Srbije kako god okrenete. A u svemu tome će raditi najmoćnije zemlje svijeta", rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, danas u Raškoj, javlja N1.

Naveo je i to kako je s Prištinom “nemoguće razgovarati jer misle da mogu raditi što hoće”.

“Oni misle da imaju prava da rade što hoće i da ubijaju Srbe. Ne brinu se jer su dobili podršku jedne sile. I što god da se dogodi kazat će da su jurili kriminalce. Zamislite te strašne kriminalce koji zarađuju na plazma keksu? Formulirajte svoje kako hoćete, bit ću uz vas. Ali morate biti neko tko će biti za poštovanje sporazuma. Budite strpljivi, oni ga neće ispoštovati. Kao što sam znao da ćemo se mi u BiH držati Daytona. Ovdje će biti spas Briselski sporazum jer oni neće da ga ispune. Ako krenu nasiljem, zaštitite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas. Samo imajte u vidu kolika je cijena koju ćemo svi morati platiti. Zato to trebamo izbjeći. Ako nastave s upucavanjem naših ljudi, zaista nećemo imati obzira. Moja poruka je da ćemo čuvati mir”, rekao je Vučić.

“U toj borbi izaći ćemo kao pobjednici”

Rekao je i to kako zna “da će mu skidati glavu u svijetu” zbog ovih izjava, ali da stoji pri tome.

“U borbi u kojoj trebamo zaštiti živote djece i njihov opstanak, ne samo da ćemo zaštititi već vam kažem sa sigurnošću, u toj borbi ćemo pobjediti”, poručio je Vučić što je ispraćeno ovacijama.

Podsjetimo, Vučić je za jutrošnju akciju ROSA-e na Kosovu u kojoj je ranjen jedan Srbin optužio Zapadne zemlje i naveo je kako SAD, Britanija, Francuska, Njemačka i Italija neće odustati od cjelovitog nezavisnog Kosova. Istakao je i kako “zlonamjernici iz međunarodne zajednice žele sukobe” na Kosovu.