VRIJEDNOST VEĆA OD 100 000 KM Pet državljana BiH optuženo za švercanje velike količine cigareta

VRIJEDNOST VEĆA OD 100 000 KM Pet državljana BiH optuženo za švercanje velike količine cigareta
Ilustracija/UNO BiH

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv pet osoba zbog nedozvoljenog prometa trošarinskih proizvoda, odnosno nešto manje od 24.000 kutija cigareta. 

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Ranka Vukovića, Vedrana Vukovića, Slavomira - Pejovića, Nedeljka Mijovića i Nedeljka Šarenca, svi rođeni u Foči, državljani BiH. 

Optuženi se terete da su, nakon što su prethodno optuženi Nedeljko Šarenac i Ranko Vuković, nabavili veliku količinu cigareta, koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama, niti s plaćenim porezom i nametima u skladu s važećim zakonima BiH, zajedno s ostalim optuženima sudjelovali u prijevozu cigareta radi dalje prodaje, a s ciljem ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

U optužnici se navodi da su optuženi, cigarete u količinama od 2.500 kutija pa do 9.850 kutija , u više navrata, u ukupnoj količini od 23.850 kutija cigareta, tržišne vrijednosti veće od 100.000 KM, s ciljem dalje prodaje transportirali na području BiH, u čemu su otkriveni i spriječeni od strane Granične policije BiH i drugih nadležnih agencija za provođenje zakona.

Optuženi se terete da su nezakonito stavljali u promet proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, čime su počinili kazneno djelo-nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz člana 210a. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, koji je istu potvrdio, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.