VRHUNAC LEDENOG VALA Početak tjedna donosi nam 18 ispod ništice, na planinama do minus 26

Prozor Rama Snijeg
hercegovina.info

Posljednjih dana temperature u BiH poprilično su se spustile, a početak novog tjedna donosi nam debele minuse. Kako je priopćio Norveški meteorološki institut, temperature u Bosni i Hercegovini će pasti do minus 18 u nižim i čak do minus 26 stupnjeva u višim predjelima.

U Bosni će danas uglavnom će padati snijeg, dok u nizinama može padati i susnježica. Većina padalina je na području Krajine i centralne Bosne.

U Hercegovini će prijepodne biti vedro, dok se povećanje oblačnosti očekuje u drugoj polovici dana. U poslijepodnevnim satima slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar će slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između -4 i 2 , na jugu zemlje do 8 stupnjeva, javlja Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Temperature zraka izmjerene jutros u 8 sati iznosile su; Bjelašnica -16, Bugojno -13, Zenica -11, Sokolac i Tuzla -10, Sarajevo -9, Srebrenica -8, Doboj -7, Bijeljina i Livno -4, Banja Luka, Prijedor i Sanski Most -3, Gradačac -2, Bihać i Trebinje -1, Mostar 0, Neum 1 stupanj.

Ponedjeljak i utorak donosi nam pravu zimu. Prema podacima Norveškog meteorološkog instituta, u Sarajevu će temperature ići do minus 18, a u Banjoj Luci do minus 10. U Hercegovini će biti znatno toplije, no opet s minusima. Za Mostar se tako prognozira minus 5 stupnjeva.

Najveći minus, 26 ispod ništice očekuje se u jutarnjim satima na Jahorini, a nešto 'toplije' očekuje se na Trebeviću (-24), Igmanu (-22) i Bjelašnici (-18).