VRHUNAC LEDENOG VALA Početak tjedna donosi nam 18 ispod ništice, na planinama do minus 26

VRHUNAC LEDENOG VALA Početak tjedna donosi nam 18 ispod ništice, na planinama do minus 26
hercegovina.info

Posljednjih dana temperature u BiH poprilično su se spustile, a početak novog tjedna donosi nam debele minuse. Kako je priopćio Norveški meteorološki institut, temperature u Bosni i Hercegovini će pasti do minus 18 u nižim i čak do minus 26 stupnjeva u višim predjelima.

U Bosni će danas uglavnom će padati snijeg, dok u nizinama može padati i susnježica. Većina padalina je na području Krajine i centralne Bosne.

U Hercegovini će prijepodne biti vedro, dok se povećanje oblačnosti očekuje u drugoj polovici dana. U poslijepodnevnim satima slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar će slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između -4 i 2 , na jugu zemlje do 8 stupnjeva, javlja Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Temperature zraka izmjerene jutros u 8 sati iznosile su; Bjelašnica -16, Bugojno -13, Zenica -11, Sokolac i Tuzla -10, Sarajevo -9, Srebrenica -8, Doboj -7, Bijeljina i Livno -4, Banja Luka, Prijedor i Sanski Most -3, Gradačac -2, Bihać i Trebinje -1, Mostar 0, Neum 1 stupanj.

Ponedjeljak i utorak donosi nam pravu zimu. Prema podacima Norveškog meteorološkog instituta, u Sarajevu će temperature ići do minus 18, a u Banjoj Luci do minus 10. U Hercegovini će biti znatno toplije, no opet s minusima. Za Mostar se tako prognozira minus 5 stupnjeva.

Najveći minus, 26 ispod ništice očekuje se u jutarnjim satima na Jahorini, a nešto 'toplije' očekuje se na Trebeviću (-24), Igmanu (-22) i Bjelašnici (-18).