VOZAČI, OPREZ U HBŽ Obustavljen promet prema Bihaću

prometne gužve, kolaps, prometni kolaps, promet, gužva, UIO BiH, kolnici, BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, promet, prometnice, stanje na cestama, vožnja, Španjolska, HBŽ, promet, obustava prometa

Na magistralnoj cesti Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) danas će u terminima od 10 do 11 sati, zatim od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati biti obustavljen promet. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacijskih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, prometuje se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet.  

U tijeku su deminerski radovi na magistralnim cestama Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“) i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće). Radnim danima od 08 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja (uz 15-minutna propuštanja vozila).

Sporije, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive),  Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).