FOTO/VIDEO  Vojska, policija, Civilna zaštita, GSS i Dom zdravlja pokazali što mogu u izvanrednim situacijama

Pokazna vježba gašenje požara
Hercegovina.info

Na osnovu godišnjeg Plana obuke 4. pješadijske brigade kao i kvartalnog plana obuke artiljerijskog bataljona 4. pbr za 2022. godinu u vojarni "Miralem Jugo" danas je realizirana praktična vježba "Pomoć civilnim strukturama u gašenju požara". Pripreme za ovu zahtjevnu vježbu su počele prije dva mjeseca koordinacijskim sastankom tima artiljerijskog bataljona s predstavnicima civilnih struktura. 

Osim pripadnika artiljerijskog bataljona u vježbi su sudjelovali i pripadnici Civilne zašttite Grada Mostara, vatrogasci, GSS, Dom zdravlja i policija.

U uvodnom dijelu vježbe realiziran je tehnički zbor sredstava svih današnjih sudionika vježbe. Raznovrstan prikaz svih protupožarnih sredstava je bio zanimljiv za sve prisutne goste. U glavnom dijelu vježbe odrađen je kompletan scenarij koji je u skladu s važećim procedurama pri angažiranju Oružanih snaga u pomoći civilnim strukturama u gašenju požara. Na kraju su pripadnici artiljerijskog bataljona i pripadnici vatrogasaca demonstrirali zajedničkim snagama svoje kapacitete i razinu obučenosti u gašenju požara.

Cilj ove vježbe je unaprijediti i ubrzati koordinacijske proceze između OS BiH i civilnih struktura u izvanrednim situacijama.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.