Vodeći malezijski lanac brze hrane stiže i u BiH

marry brown, BIH

Bosna i Hercegovina biti će početna stanica širenja vodećeg malezijskog lanca fast food restorana Marry Brown, kazao je Enver Avdić, direktor tvrtke ESOF iz Donjeg Vakufa u izjavi BHT.

Tvrtka ESOF, jedan od najvećih proizvođača povrća i voća u BiH, potpisala je na drugom Halal Fairu u Sarajevu memorandum o razumijevanju i poslovnoj suradnji s malezijskom kompanijom Marry Brown vrijedan pet milijuna dolara.

 „Memorandumom o razumijevanju i poslovnoj suradnji definirali smo početak naše suradnje na etabliranju lanca restorana poznate malezijske tvrtke Marry Brown koja u 11 država svijeta ima restorane brze hrane“, kazao je Avdić.

Naglasio je da je plan da BiH bude početna stanica širenja Marry Browna na europsko tržište.

„Ova suradnja može doprinijeti da možemo plasirati svoje proizvode, ali i proizvode drugih tvrtki u takve restorane u Bosni i Hercegovini, a potom i u zemljama okruženja i Europske unije“, otkrio je Avdić planove uspostavljenog partnerstva.

ESOF se bavi proizvodnjom, otkupom i distribucijom ekološki održive organske hrane.

Kompanija prozvodi prema svjetskim standardima kvaliteta. Od početka je izvozno orijentirana tvrtka te 90 posto svojih proizvoda već sedam godina izvozi na tržišta Europske unije i Republike Turske.

Tvrtka Marry Brown osnovana je 1981. godine kao restoranska tvrtka koja posluje i franšizira restorane Marry Brown širom Azije, Bliskog Istoka i Afrike.