VLADINA 'TAUZENKA' Još nije legla, ne zna se hoće li do Božića

Vlada HNŽ

Još uvijek se ne zna datum kada će proračunski korisnici u HNŽ, njih oko 5 i pola tisuća, dobiti jednokratnu pomoć od 1080 KM koja je izborena u zadnji čas budući da se Vlada HNŽ prvotno odlučila za 300 KM pomoći.

"Isplata još nije planirana jer rebalans, koliko sam upoznat, treba ići na Skupštinu, tako da bez tih preduvjeta nije se tehnički ništa ni moglo isplatiti. Isplata bi trebala biti najkasnije do kraja godine, a čini mi se da je Vlada preuzela neki rok do 20. prosinca da se nešto napravi. Ljudi tumače odluke na svoj način, evo sve i da je taj novac negdje čekao spreman, sumnjam da je tehnički moglo biti isplaćeno do danas. Koliko sam vidio, Vlada je imala sjednicu i vjerujem da će se narednih dana poduzeti koraci u implementaciji ove odluke", kazao je za hercegovina.info Dalibor Alilović ispred Nezavisnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. 

Na nedavno održanoj 188. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usuglasila je Izmjene i dopune Proračuna HNŽ za 2022. godinu. U Izmjenama je, između ostalog, planirano i 6 milijuna KM na ime dodatne potpore zaposlenicima uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena. Na ovaj način Vlada je osigurala potrebne preduvjete na temelju kojih je jednoglasno usvojila Odluku o isplati 1.080,00 KM na ime potpore korisnicima Proračuna HNŽ.

Istaknuto je kako se ova odluka odnosi i na asistente u nastavi, vježbenike i savjetnike, dok su od iste izuzeti predsjednik Vlade, ministri i zastupnici u Skupštini HNŽ. U Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ također je planirano dodatnih 3 milijuna KM na ime potpore domovima zdravlja u HNŽ-u.

Budući da je Vlada dala suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2022. godinu u kojemu je osigurano dodatnih 13 milijuna KM zdravstvenim ustanovama u Županiji, pozvala je osnivače i menadžment zdravstvenih ustanova da, također, dodatnim sredstvima još snažnije poduzmu sve mjere kako bi se poboljšao materijalni status djelatnika u zdravstvu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.