Vlada ŽZH za 5 % povećala plaće svim proračunskim korisnicima

Vlada ŽZH za 5 % povećala plaće svim proračunskim korisnicima

Vlada Županije Zapadnohercegovačke povećala je osnovicu za izračun bruto plaće za 5 % svim proračunskim korisnicima, odlučeno je u četvrtak na 27. sjednici Vlade u Širokom Brijegu.

Kako je objavljeno na službenoj web stranici, Vlada je donijela Odluku  o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, zaposlenika u školama koji su korisnici Proračuna Županije Zapadnohercegovačke i ostalih uposlenika korisnika Proračuna Županije Zapadnohercegovačke.  

Ovom Odlukom navedenim korisnicima Proračuna Županije Zapadnohercegovačke osnovica za izračun bruto plaće povećat će se za 5%.

Ova Odluka će se primjenjivati od 1. rujna 2019. godine. Također, Vlada je donijela Odluku o otvaranju posebnog transakcijskog računa u okviru Jedinstvenog računa riznice za sredstva za projekt Biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – ''Cycling rural''.