VLADA HNŽ Kada će se provesti drugi krug odabira kandidata za pripravništvo

Zgrada Vlada HNŽ Mostar
hercegovina.info

Vlada HNŽ-a u travnju je namjeravala provesti drugi krug odabira kandidata za pripravništvo. U suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje osigurali su sredstva za prijem dodatnog broja pripravnika. No, zbog pandemije koronavrusa cijela priča je stala. Mnogi mladi pripravnici čekaju na selekcijski postupak i informacije o tomu gdje su osigurana sredstva.

Odgovor smo potražili u samoj Vladi HNŽ-a.

"Poznato je da je Vlada do sada kroz ove programe, prvo radno iskustvo omogućila za više od 600 mladih ljudi, kako bi odradili pripravnički staž u Vladi i tijelima Vlade i županijskim tijelima uprave. Mi smo sada u poziciji da čekamo kakva će biti odluka Federalnog zavoda za zapošljavanje. Vlada HNŽ-a se javila na natječaj, aplicirali smo na taj natječaj i želimo ponovo sudjelovati u tom projektu kako bismo za još jedan broj mladih ljudi omogućili da odrade pripravnički, kako bi mogli sudjelovati na tržištu rada. No, zbog ove situacije s pandemijom i korona krizom, Federalni zavod za zapošljavanje je sve te aktivnosti u jednoj mjeri reducirao. Kada se to ponovno aktivira, mi ćemo biti pripravni i u tome sudjelovati na identičan način".

Što je sa sredstvima?

"Federalni zavod za zapošljavanje, putem našeg zavoda raspiše natječaj. Dio sredstava Vlada osigurava u proračunu, a veći dio osigurava onaj tko je raspisao program, dakle Federalni zavod za zapošljavanje. Mi čekamo da se natječaj održi do kraja, a sa strane Vlade nije sporan naš dio sudjelovanja u tom dijelu. No, pitanje je kada će se sve nastaviti zbog stanja s pandemijom koronavirusa", kazao je za hercegovina.info glasnogovornik Vlade HNŽ Pero Pavlović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.