VIŠESTRUKI POVRATNIK Mostarcu pritvor zbog razbojništva i teške krađe

Općinski sud Impact
Ilustracija/hercegovina.info

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 2.2.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana, Admiru Bislimiu, zv. 'Ado' (1988.), nastanjen u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Razbojništvo' u stjecaju s kaznenim djelom 'Teška krađa', priopćeno je danas iz Županijskog tužiteljstva HNŽ.

"Naime, Admir Bislimi se sumnjiči da je dana 28.1.2023. godine, oko 17 sati u Mostaru u Ulici Franjevačka 30 A, u haustoru zgrade, prišao oštećenoj V. D., i uporabom fizičke sile oteo joj iz ruku novčanik u kojem se nalazilo oko 70 KM, bankovna kartica, za koji novčani iznos je pribavio sebi protupravnu imovinsku korist".

"Također, sumnjiči se i kako je dana 28.1.2023. godine, oko 10 sati u Mostaru, u Ulici kneza Višeslava bb, iz ureda oštećenog I. T., otuđio mobilni telefon marke iPhone 'SE', vrijednosti oko 800 KM i isti prisvojio, za koji iznos je pribavio sebi protupravnu imovinsku korist".

"Nadalje, isti se sumnjiči da je dana 30.1.2023. godine, oko 10 sati u Mostaru, u ul. Franjevačka 30 A, sa leđa prišao oštećenoj Z. B. koja je ulazila u zgradu, a zatim nogom spriječio da zatvori vrata, te je uhvatio za ruke i uporabom sile i fizičke snage oborio na tlo, te pretraživao njenu torbu i pvc vreće, s ciljem da prisvoji njen novčanik s novcem, ali kako isti nije pronašao u strahu da ne bude zatečen od prolaznika, pobjegao s mjesta događaja".

"Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna. Također, osumnjičeni Admir Bislimi je višestruki povratnik u počinjenju kaznenih djela protiv imovine".

Policijska uprava Mostar, po nalogu županijskog tužitelja nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela", navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva HNŽ.