VINO, GANDŽA, NERETVA Hercegovci se okrenuli sadnji konoplje, masovno "padaju" plantaže

Nasad indijske konoplje/Ilustracija
MUP HNŽ

U posljednje vrijeme u Hercegovini je "palo" na desetke plantaža indijske konoplje. Najviše njih policijski službenici pronašli su u općini Čitluk, njih tri, a prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo i danas je pronađena jedna plantaža s osam stabljika visine i širine oko dva metra. 

Također iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije danas je priopćeno kako je u Grudama pronađen nasad s 13 stabljika visokih 80 cm do preko dva metra. Još jedna plantaža pronađena je jučer u Nevesinju, na njoj su pak pripadnici Policijske uprave Trebinje službenici pronašli šest stabljika visokih do 85 cm. 

Iz informacija koje stižu iz MUP-ova te iz Policijskih uprava diljem Hercegovine vidimo kako su se brojni odlučili na krivična djela neovlaštene proizvodnje. Što je razlog tome? Sigurno je to dobra i laka zarada, ali i brzo dozrijevanje. Hercegovačka "trava" koja je tražena na europskom tržištu sadi se krajem travnja, a bere u listopadu. Cijena kilograma na crnom tržištu iznosi oko 2000 eura, ovisno o njezinoj kvaliteti. Hercegovci su se nakom smilja okrenuli indijskoj konoplji, no, policija je mnogima pokvarila ovogodišnju berbu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.