VIDEO  Pogledajte privođenje Ive Sanadera u Austriji

Ivo Sanader, uhićenje, Ivo Sanader, Ivo Sanader, uhićenje, Ivo Sanader, uskok
Inače, granični prijelaz između Hrvatske i Slovenije na Bregani u petak je od podneva bio pod okupacijom svih hrvatskih medijskih kuća čiji izvjestitelji su iščekivali povratak u zemlju bivšeg premijera Ive Sanadera.

Takva je dojava neslužbeno još prije podne stigla odabranim redakcijama, no informacije o dolasku dragog Ive bile su vrlo kontradiktorne.

Nije se znalo dolazi li najpoznatiji hrvatski prebjeg preko granice na Macelju, ako je bio u Austriji, ili stiže iz slovenskoga Bleda preko Bregane.

Neslužbene informacije govore da je Sanader u automobilu bio s bratom te je išao u München kako bi se ukrcao u zrakoplov za SAD, no karta koju je imao sa sobom je bila stornirana. RTL, pak, javlja kako je Sanaderu u američkom veleposlanstvu u Zagrebu odbijena viza. To za Novu TV nije mogao potvrditi američki veleposlanik Foley.

Kako piše Večernji list, Sanader se u 11.25 sati u Münchenu nije se uspio ukrcati na let za Washington. Tada je za njim već bila raspisana međunarodna tjeralica, stoga ga je službenik u zračnoj luci odbio rakavši mu da ne može kupiti kartu "zbog nedostatka odgovarajućih dokumenata".