FOTO/VIDEO  U Afganistanu velika ofenziva militanata

Al-Qa’ida, teroristički napad, svijet, teroristički napad, crna kronika, Afganistan, talibani, nato, Afganistan, talibani, Ekstremisti ISIL-a
Tri snažne eksplozije odjeknule su tijekom jučerašnjeg dana u glavnom gradu Afganistana, na prostoru gradske četvrti Wazir Akbar Khan u kojoj se nalaze ključna ministarstva i strane ambasade. Raketni napad se desio svega nekoliko sati nakon što su šestero američkih NATO vojnika ubijeni u blizini zračne baze Bagram u samoubilačkom bombaškom napadu.

Očito je kako Talibani pojačavaju svoju ofenzivu. Izvori prenose kako se najžešće borbe trenutačno vode na prostoru jugozapadne provincije Helmand. Prema zadnjim informacijama Talibani su na korak do osvajanja strateški važnog grada Sangin gdje su vladine trupe opkoljene.

Iz Kabula poručuju kako su u zadnjih 48 sati izveli preko 160 zračnih dostava pomoći trupama na prostoru Helmanda, no regionalni dužnosnici ističu kako su dvije trećine ove provincije, u kojoj se inače masovno proizvodi opijum, i dalje pod kontrolom Talibana.