FOTO  Teroristički napad na ulicama Stockholma

terorizam
Policija još ne može potvrditi točan broj mrtvih i povrijeđenih. Oni upućuju na Ministarstvo zdravstva da bi trebalo imati više informacija. Mediji tvrde da ih trenutno ima četvero smrtno nastradalih i osmero povrijeđenih.

Iz policije u Stockholmu su najavili da će uskoro imati novi brinfing, kada bi trebali imati više informacija.

Potvrđeno je da je kamion ukraden nekoliko sekundi nakon što je vozač izašao iz kabine.

Švedski kralj Gustav komentirao je napad u Stockholmu iz Brazila, gdje su on i kraljica Silvia sada nalaze. Najavili su da će prekinuti putovanje i vratiti u Švedsku.

- Ja i cijela kraljevska obitelj smo zaprepašteni informacije o napadu popodne u Stokholmu. Naše misli su sa obiteljima poginulih - navedeno je u priopćenju.

Policija ne dozvoljava građanima da napuste mjesto nesreće, kao ni da pričaju mobilnim telefonima. Metro ne radi, a evakuirane su glavna železnička i autobuska postaja.

Sav javni prijevoz u Stockholmu je zatvoren, uključujući i metro. Policija poziva građane da ne idu u centar grada gdje se dogodio teroristički napad.

Švedska televizija izvješćuje da je jedan od terorista uhićen u frizerskom salonu. Navodno, u organizaciji napada bila su trojica terorista.

Kamion koji je udario u gomilu ljudi na Drottninggatan u centru Stockholma je u vlasništvu kompanije Spendrups i on je ukraden.

- Automobil je ukraden tijekom isporuke piva u jedan od restorana. Vozač se zabavio oko istovara, kada je kamoion ukraden - kaže direktor komunikacija Marten Lyth.

Švedski premijer Stefan Lofven, na press konferenciji potvrdio je da je uhićena jedna osoba zbog napada u Stockholmu ida je riječ o terorističkom napadu.