Njemačka nema kapaciteta za još izbjeglica

izbjeglice, izbjeglice, izbjeglice iz Sirije, schengen, Schengenska zona, Njemačka, izbjeglice, Hrvatska vojska, granica, izbjeglice, selioci i izbjeglice, izbjeglice iz Sirije, Hrvatska, izbjeglice iz Sirije, granični prijelazi, granice, granični spor, izbjeglice iz Sirije, priljev migranata i izbjeglica u EU, Najveći broj izbjeglica, Makedonija, grčka

Njemački gradovi u koje stižu izbjeglice više nemaju kapaciteta da prime nove, a u Mađarskoj je potpuni kaos. U tu je zemlju jučer ušlo 4 tisuće izbjeglica. Viču na policiju na graničnom prijelazu u Röszkeu, ne daju da im se uzme otisak prsta, ne žele biti registrirani. Na granicu je došlo još zatvorenika i vojnika, piše hrt.hr.

Premijer Viktor Orban naredio im je da do utorka moraju dovršiti ogradu od bodljikave žice. Ograda u Röszkeu trebala bi biti gotova za 2 do 3 dana, a cijeli projekt izgradnje duž 175 kilometara granice bit će gotov do kraja mjeseca. Kad ograda u Röszkeu bude podignuta, Mađarska će zatvoriti granicu sa Srbijom. Ta država ne želi izbjeglice. Iz kampa u Röszkeu ukrcava ih u autobuse za Austriju, s kolodvora u Budimpešti u vlakove za Beč.

Njemačka puca pod pritiskom izbjeglica. Samo jučer u München ih je došlo 15 tisuća. Angela Merkel po tko zna koji put poručila je Europi da izbjeglice nisu samo njezina odgovornost, a njemački političari napadaju je da je izgubila kontrolu nad krizom.