FOTO/VIDEO  Naoružani napadač upucao veleposlanika Rusije

ruski veleposlanik u turskoj
"Karlov je napadnut dok je držao u govor na izložbi "Rusija u očima Turaka" u Ankari", naveli su u ruskom veleposlanstvu, potvrđeno je iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Videosnimke prikazuju kako Karlov drži govor kada su odjeknuli pucnji. Kamera se potom okrenula i snimila muškarca u odijelu i kravati kako maše pištoljem i izvikuje islamističku frazu "Allahu Akbar" (Bog je velik) i "ne zaboravi Alep".

Veleposlanik je odmah prevezen u bolnicu, gdje je podlegao ozljedama. Zasad su nepoznati motivi neidentificiranog napadača. Prema nekim medijima, u galeriju je ušao pomoću policijske iskaznice.

Gradonačelnik Ankare kazao je kako se radi o jednom turskom policajcu koji je izveo ovaj atentat. Turski mediji su objavili i fotografije nepoznatog atentatora i ustrijeljenog veleposlanika koji nepomično leži na podu galerije u kojoj je postavljena izložba.

U napadu je navodno ranjeno još troje ljudi.

Napad se dogodio u velikom izložbenom prostoru Cagdas Sanatlar Merkezi u četvrti Cankaya u Ankari gdje je smještena većina stranih veleposlanstava, uključujući rusku.