Na jugoistoku Turske, RAT?

sirija - turska rat
Tijekom zadnja dva dana vode se žestoke borbe između turskih snaga sigurnosti i kurdskih pobunjenika na prostoru dva jugoistočna turska grada, Cizre i Silopi. Prema zadnjim informacijama turskih izvora ubijeno je preko 25 kurdskih boraca. Podsjetimo, riječ je o dva grada gdje je u ponedjeljak uveden policijski sat. Izvori s terena sada prenose kako se u može čuti gotovo stalna pucnjava na ulicama.

Po pitanju sve veće eskalacije sukoba oglasio se i turski predsjednik Erdogan koji je rekao kako će ovi prostori biti "očišćeni od militanata".

"Biti ćete uništeni - u tim kućama, zgradama, rovovima koje kopate. Naše snage sigurnosti nastaviti će s borbom sve dok se prostor potpuno ne očisti i vrati mirna atmosfera", rekao je Erdogan.

Zastupnik pro-kurdske stranke HDP, Ferhat Encu, pak ističe kako je policijski sat prerastao u "proces uništavanja ovih gradova" te kako stanovništvo bježi. "Neciljani napadi artiljerijom predstavljaju opći napad na kurdski narod od strane ove vlasti", rekao je Encu.

Izvor: reuters.com