Italijanska mafija želi ubiti Papu?

Sudeći prema upozorenjima italijanskog tužitelja Nicole Gratterija, mafija sprema atentat na papu Franju koji ih je razljutio izjavom da treba riješiti problem korupcije, piše Daily Mail. Od preuzimanja pontifikata u travnju, Papa je jasno naglasio kako želi osloboditi Svetu stolicu korupcije i ‘počistiti’ Vatikansku banku koju je dugo korištena za pranje novca.

U jednoj do svojih prvih propovijedi Papa je pozvao mafiju da se pokaje za iskorištavanje i porobljavanje ljudi. Najdojmljivija je bila Papina propovijed protiv korupcije ovaj tjedan, kada je rekao da grešnici zaslužuju biti vezani za kamen i bačeni u more. Papin ‘križarski rat protiv korupcije' posebno zabrinjava pripadnike mafije Ndrangheta. Gratteri tvrdi kako su oni, koje je dosad hranilo bogatstvo i moć koji su dolazili direktno od Crkve, postali nemirni i nervozni.

Kada bi dobili priliku, šefovi mafije navodno ne bi oklijevali ubiti Papu, međutim vatikanska služba sigurnosti među najboljima je u svijetu.

"Ne znam jesu li kriminalne skupštine u poziciji da nešto naprave, ali svakako to razmatraju. Ovo je opasno vrijeme za Franju", rekao je Gratteri.

Kriminalna organizacija koja izaziva najveći strah

Posljednjih godina Ndrangheta je postala najveća i najbogatija kriminalna organizacija koja izaziva najveći strah. Specijalizirali su se za krijumčarenje kokaina, a kontroliraju oko 80 posto europskog tržišta. Imaju veze s terorističkom organizacijama diljem svijeta, kao i kartelima u Južnoj Americi.

Inače, prema istraživanju kompanije iz Teksasa Papa je osoba o kojoj se govori najviše na planeti.

14.11.2013 u 10:20