Kršćani danas slave svoj najveći blagdan Uskrs

Uskrs, neradni dan, Uskrs, Uskrs, gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić, fra Ivan Sesar, Uskrs, katolici, pravoslavci, HSP HB, Uskrs, čestitka, Uskrs, Uskrsna čestitka, Uskrs, čestitka, uduga dragovoljaca i veterana domovinskog rata hr hb mostar, uskrsni običaji, Hrvati, Uskrs, Uskrs
njegove pobjede nad smrću i nad grijehom te kao najočitije svjedočanstvo Kristova božanstva i ujedno zalog uskrsnuća za vječni život.

Kršćanska se vjera usredotočuje na Isusovo Uskrsnuće, to jest prijelaz iz smrti u život.

Na početku se Uskrs slavio svake nedjelje, a od 2. stoljeća slavi se jedanput godišnje nakon prvoga proljetnog punog mjeseca, između 21. ožujka i 25. travnja.

Svakih nekoliko godina, a tako i ove, zbog poravnavanja uskrsnih kalendara, temeljenih na proljetnoj ravnodnevnici i Mjesečevim mijenama, Uskrs će istoga dana proslaviti i vjernici koji Uskrs slave po gregorijanskom te po julijanskom kalendaru.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić jučer je ukazao da samo uskrsni poklik „Mir vama" može biti "naša pravna sigurnost i melem na svaku duševnu ranu, prazninu, očaj i beznađe".

- S toga se radujemo Uskrsu, kojeg nema u nama i među nama onda kada nema oprosta. Zato dajmo da duh uskrsnog praštanja zaživi u našoj sredini - opraštajući i mireći se jedni s drugima - naglasio je u kardinal Puljić u Uskrsnoj poruci.