ŠTO NAS DANAS OČEKUJE? Najviša dnevna temperatura ide čak do 29 stupnjeva

Ljeto vrućina ćelopek sparina

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje od poslijepodnevnih sati koje će prijeći preko Bosne i Hercegovine i širom zemlje usloviti kišu, pljuskove, lokalno i grmljavinu.

Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 29 stupnjeva.

U Sarajevu veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje i kiša se očekuju krajem dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stupnjeva.

Trodnevna prognoza

U utorak 2. 4. 2024. u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno s lokalnim pljuskovima širom zemlje. Moguća je i slaba grmljavina. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stupnjeva.

U srijedu 3. 4. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 9 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stupnjeva.

Biometerološka prognoza

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati. Promjena vremena, povećana naoblaka, padavine i jače južno strujanje, negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, malaksalosti, u noći problemi sa snom. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, opća slika će biti najlošija, usljed izrazito visokih temperaturnih vrijednosti.