Nikšić: SDP se sprema u sva općinska vijeća HNŽ-a

Tijekom konferencije, u svojstvu glavnog tajnika SDP-a nazočnima se obratio tzv. predsjednik (nap. Dnevnik.ba) Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, kazavši kako je SDP u predizbornoj kampanji pokazao jedinstvo koje je bilo na zavidnoj razini.

Nikšić je kazao kako je SDP danas u Hercegovačko-neretvanskoj županiji ozbiljan i kredibilan politički subjekt, što stranci omogućuje da na predstojećim lokalnim izborima uđe u općinska vijeća u mjestima gdje do sada nije imala vijećnike. Uz ostalo, govorio je i o svome radu u Vladi FBiH, istaknuvši kako je SDP u Vladi FBiH dobio ključne resore te kako je borba za otvaranje novih radnih mjesta prioritet Vlade Federacije BiH.

Predsjednik SDP-a HNŽ-a Aner Žuljević kazao je kako je konferencija imala za cilj delegatima podnijeti Izvješće o provedenim predizbornim aktivnostima te izbornim rezultatima SDP-a, koji su, kako je kazao, povijesni.

"Ostvarili smo stopostotni rast sa 8.000 glasova na 15.100 te samim tim stekli pravo da budemo dio izvršne vlasti. Međutim to djelovanje kao vlasti zahtijeva prvo reformu nas samih, s obzirom da smo dugo godina bili opozicija.

Neophodno je usmjeriti sve organe SDP-a HNŽ-a i sve članove, da od danas imamo obvezu da od izbornih rezultata kreiramo rješenja, a ne da isključivo kritiziramo što smo imali prije praksu kao opozicija.

Do sada smo konstantno bili u opoziciji i stalno smo kritizirali rješenja koja je vlast nudila. Sada moramo promijeniti način razmišljanja i moramo davati kreativna rješenja jer nosimo odgovornost za donesene političke odluke", kazao je Žuljević. 

Fena/Dnevnik.ba